Ideale lengte
14 januari 2016
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

De ideale lengte eindelijk bekend

Social media size does matter

De vraag is al zo oud als de tijd zelf, maar nu is er een antwoord. Of je het nu toegeeft of niet, lengte doet er toe. Elk (sociaal) medium heeft zo zijn eigen geschreven en ongeschreven regels en bijbehorende berichtlengte. Wil je een groter bereik voor je met bloed zeet en tranen geschreven berichten? In dit artikel vind je tips en tricks die je op weg helpen.

De optimale lengte van een social media bericht is niet iets wat vast staat. Natuurlijk zijn het de uitzonderingen die de regel maken. Er zijn echter wel een paar vuistregels die houvast kunnen bieden en je een hoop kopzorgen kunnen besparen.

Ideale lengte facebook bericht bepalen

Alles is afhankelijk van wat jouw doelgroep van je verwacht en verlangt. Bij de ideale lengte van social media berichten is het belangrijk om te testen en je eigen modus te vinden. Er zijn wel standaard regels per sociaal medium. Ten eerste bespreken we de ideale lengte van facebook berichten.

Facebook is in een paar jaar verander van een tekst georiënteerd medium naar een waar plaatjes/videoboek (what’s in the name). Het is dus een veranderd landschap waar opvallen wel een klusje is. Om dat kans op interactie met je facebook bericht te vergroten is de ideale lengte eigenlijk maximaal 40 tekens. Berichten met 40 tekens ontvangen tot wel 85% meer interactie dan langere berichten!

Tape facebook

De ideale lengte Twitterbericht

De massa van Twitter mag dan kleiner zijn dan bij facebook, de berichten volgen elkaar veel sneller op door meer tekst t.o.v. afbeeldingen. 140 tekens is momenteel de maximale lengte bij een tweet. Echter wil Twitter dit gaan vergroten. Voor nu is echter de ideale lengte van een twitterbericht maximaal 100 tekens. Zo hou je ook ruimte over voor het toevoegen van een passende afbeelding. Pas verderop met overmatig gebruik van hashtags. Focus je op 1 tot 2 specifieke hashtags. Met 2 hashtags op twitter bereik je tot wel 21% meer mensen.

Tape twitter

Ideale lengte LinkedInbericht

Net als op elk ander groot sociaal medium is het op LinkedIn ronduit dringen om je bericht de aandacht te geven die het verdient. Het verschil met bijvoorbeeld twitter is dat LinkedIn een zakelijk karakter heeft. Wees dus zakelijk en to-the-point met je LinkedIn berichtlengte. Gebruik je berichtlengte als trigger voor bijvoorbeeld een artikel of vlog. De ideale lengte van een LinkedIn bericht is niet meer dan 25 tekens. Zo blijft je klant of zakenrelatie geboeid en is het geen overdaad aan informatie.

Tape linkedin

Ideale lengte Google+ bericht

Google+ wordt vaak onderschat in het social media landschap. Dit is echter onterecht. Afbeeldingen komen prachtig uit en je werkt ook nog eens aan je SEO! DE ideale lengte van een Google+ bericht is ongeveer 60 tekens. Ook hier is kort en krachtig het belangrijkste. Draai niet om de hete brei heen, maar zie het als een krachtige krantenkop voor jouw verhaal. Je kunt ook je Google+ titels dikgedrukt maken. Zo val je nog meer op in al die drukte.

Tape googleplus

Feedback, feedback en nog eens feedback

Blijf altijd testen en luister naar de feedback van je klant/zakenrelatie. Pas je berichten hier op aan om ze zo goed mogelijk te bedienen. Deze vuistregels zijn echter een goed startpunt om jouw berichten de aandacht te geven die ze verdienen. Wil je weten wat de ideale lengte van een Youtube video of bijvoorbeeld een mailbericht is? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!