Facebook emojis
28 januari 2016
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

Alles over de 5 nieuwe facebook ‘vind ik leuk’ emoticons

Facebook gaat eindelijk de ‘vind ik leuk’ knop een update geven. Nee het is niet een nieuw design van het welbekend facebook duimpje omhoog. De facebook gebruikers worden beloont met 5 emoji naast de ‘vind ik leuk’ knop. Deze ‘nieuwe’ facebook emoticons moeten de gebruiker de ruimte bieden om meer emoties te tonen dan alleen, vind ik leuk in een reactie of bericht.

EMOJI e1453977498329

Hebben we wel 5 nieuwe facebook emoticons nodig ?

Het zijn eigenlijk geen nieuwe Facebook emoticons, maar de welbekende “Love”, “Haha”, “Wow”, “Sad”, “Anger” en afvaller “Yay”. De yay emoji is vroegtijdig afgevallen, omdat het uiterlijk van deze emoji in verschillende landen een andere betekenis heeft. De rest van de nieuwe Facebook emoticons zijn te gebruiken naast de like knop, dat is het nieuwe. Vanuit de Facebook fanbase is al tijden de vraag voor nieuwe emoji om emoties te uiten. Een like op een depressieve of negatieve post is niet toereikend en zorgt vaak voor scheve blikken.

De Facebook emoji mogen dan niet nieuw zijn, ze zijn wel gemaakt voor de gebruiker. Sommige Facebookupdates de afgelopen jaren hebben het gebruikersgemak meer kwaad dan goed gedaan. Echter zal je snel merken dat deze nieuwe Facebook feature reageren op berichten gemakkelijker maakt. Typen op je mobiel is lastiger dan een emoji aanklikken volgens de directeuren van Facebook. Alhoewel de 5 nieuwe facebook emoticons sommige reacties overbodig maken, is het natuurlijk nog steeds een vrij beperkt spectrum aan emoties.

Facebook social media trends: Visual media

Volgens onderzoek van Facebook bekijken gebruikers momenteel dagelijks zo’n 100 miljoen uur aan video. Minder dan Youtube, maar nog steeds ontzettend veel. Hiermee speelt Facebook al een tijdje in op de vraag van de consument, visual media. Het overweldigende succes van Instagram (Facebook) en Snapchat ligt hieraan ten grondslag. De jongen over de hele wereld hebben steeds meer de behoefte aan korte en krachtige visual media, video’s, foto’s etc. Facebook speelt met de 5 nieuwe Facebook emoticons in op deze behoefte. Wel wat laat zullen velen zeggen. Maar we weten hoe het spreekwoord gaat. Facebook is verder al een tijde bezig de Facebook stickers te optimaliseren. De 5 nieuwe face emoji zijn eigenlijk de gebruiksvriendelijk variant van de werkelijk gigantische stickers. Als digitale ondernemer bieden de 5 nieuwe Facebook emoticons mogelijkheden om de klantreacties nog beter te kunnen lezen. Zo krijg je binnenkort feedback die dieper gaat dan ‘vind ik leuk’. Pas je Facebook berichten hier op aan, het is een verborgen schat aan informatie over jouw fans.

Facebook dislike knop of vind ik niet leuk knop?

Het is misschien wel de grootste Facebook emoticon discussie van de afgelopen jaren, de dislike knop. Mark Zuckerberg en consorten hebben wederom aangegeven zich er niet aan te gaan wagen. Het zou te veel negatieve emoties oproepen op een sociaal netwerk dat leeft van positiviteit en aandacht. Echter hebben ze bij facebook wel ingezien dat visuele media het heden en de toekomst is. Het aanbieden van 5 nieuwe facebook emoticons is een eerste stap van de eigenaar van Whatsapp en Instagram om een inhaalslag te maken. Wij geven de huidige ontwikkeling van Facebook in ieder geval nog een duimpje omhoog, of is het nu een hartje?

Wil jij nog meer social media advies? Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op via de WhatsApp knop! Wij als online marketing bureau in Eindhoven helpen je graag verder.