Wil jij bovenaan in Google komen met jouw website? SEA regelt het voor je. Google biedt meerdere mogelijkheden aan om gericht jouw doelgroep aan te spreken. Klinkt dat interessant? Wij laten jou in dit blog de mogelijkheden zien van SEA marketing.

Wat zijn de mogelijkheden van adverteren op Google?

SEA staat voor Search Engine Advertising en hoewel het mogelijk is om te adverteren op meerdere zoekmachines, focussen wij ons in dit blog op Google, aangezien de Nederlandse consument dit ook doet. De Ads van Google zijn op te delen in drie categorieën. Google Search Ads, Google Shopping Ads en Google Display Ads.

 • Google Search Ads: Search Ads zijn de tekstuele advertenties die je boven- en onderaan van een Google zoekresultaten pagina ziet.
 • Google Shopping Ads: Dit zijn advertenties van producten en deze zie je bovenaan de zoekresultaten pagina.
 • Google Display Ads: Dit zijn banners die je ziet op andere websites en deze kunnen op verschillende plekken staan.

Google Shopping

Wat zijn de voordelen van SEA marketing?

Wij komen vaak bedrijven tegen die nog een beetje huiverig zijn tegenover adverteren op Google. Ze weten niet goed wat de mogelijkheden zijn en denken dat het vooral veel geld kost. Tuurlijk om SEA marketing in te zetten is een investering vereist, maar het kan juist ook veel geld opleveren. Hieronder zetten we meerdere voorbeelden op een rijtje:

 • Lokaal adverteren: Heb jij bijvoorbeeld een koffiezaakje en wil je dus alleen lokale klanten bereiken in Eindhoven? In de Google Ads kun je precies aangeven welk land, gebied, stad, dorp of regio je wilt adverteren.
 • Geen onverwachte kosten: Je stelt een dag budget of maandbudget en Google houdt zich daaraan. Dus je weet precies het maximale bedrag dat je die maand uitgeeft.
 • Zelf focus kiezen: Pak jij maar een kleine marge op bepaalde producten? Dan hoef je voor deze producten geen SEA marketing in te zetten. Zo simpel is het.
 • Google Machine Learning: Dankzij Google Machine Learning kun je Google jouw biedingen laten beheren. Het klinkt misschien spannend, maar Google is slim genoeg om zeer goede resultaten te behalen. Uiteraard blijf je zelf de baas over je advertenties en budget.

Lokale SEA marketing

Hoe SEA marketing inzetten?

Wil jij graag aan de slag gaan met SEA marketing? Je kunt dan zelf aan de slag gaan, maar je kunt ook contact opnemen met onze SEA specialisten. Zij hebben ruime ervaring met het maken en beheren van converterende campagnes. We zijn dan ook niet voor niets benoemd tot Google Premier Partner! Maar wij delen onze kennis graag en daarom heb je hier alvast een vijftal tips:

 • Zoekwoorden kiezen: Google is een zoekmachine. Dus zoekwoorden van de consument moeten overeenkomen met jouw advertentie en de advertentie moet weer overeenkomen met de content op jouw pagina.
 • Pagina optimalisatie: Zorg ervoor dat de relevantiescore van je advertentie zeer hoog is. Google laat sneller je advertentie zien en je betaalt er ook nog minder voor.
 • Snelheid webshop: Zeer zonde als je pagina te lang doet over het laden, waardoor er al een deel van je websitebezoekers afhaken voordat ze de pagina zien. Een snelle website is zowel goed voor je SEA als voor je SEO.
 • Uitsluiten: Blijf altijd bezig om zoekwoorden uit te sluiten. Iedere week vindt de consument nieuwe manieren om te zoeken en die zijn niet altijd even relevant voor jou.
 • Blijven optimaliseren: Deze heb je misschien al vaker gehoord, maar dit is dan ook de belangrijkste SEA marketing tip. Blijf verschillende mogelijkheden uitproberen! De markt staat niet stil en converterende ads dus ook niet.  

Hopelijk hebben we je meer informatie kunnen bieden over SEA marketing. Wil jij graag meer informatie over dit onderwerp of weten hoe onze SEA specialisten jouw ads zouden oppakken? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij beheren al voor tal van klanten succesvol hun SEA marketing campagnes.