Extendure teamfoto
17 maart 2023
Leestijd: 4 min
Door: Extendure

Extendure is Google Premier Partner 2023!

We zijn voor de zesde keer uitgeroepen tot Google Premier Partner! Dit betekent dat Extendure tot de beste 3% Google Partners in Nederland behoort. Een mooie prestatie waar wij erg trots op zijn!

Als je op zoek bent naar een online marketingbureau om je te helpen bij het promoten van je bedrijf, kun je op zoek gaan naar een bedrijf dat zich “Google Premier Partner” mag noemen. Maar wat betekent dit eigenlijk? Hoe hebben we deze titel in de wacht weten te slepen? En misschien nog wel belangrijker: wat heb jij er als (potentiële) partner aan als je online marketing bureau deze status heeft? Hieronder beantwoorden we deze vragen en leggen we uit waarom het werken met een Google Premier Partner een slimme zet is voor jouw bedrijf.

Premier Badge Clickable

Wat is een Google Premier Partner?

Zoals Google zelf aangeeft: “Bedrijven moeten aan de Partner-vereisten voldoen en bij de beste 3% van de deelnemende bedrijven horen binnen een bepaald land (jaarlijks bepaald) om Premier Partner te worden.“.

Een Google Premier Partner is dus een online marketingbureau dat door Google is beoordeeld als een van de meest deskundige en betrouwbare bureaus op het gebied van online adverteren. Om deze status te behalen, moet een bureau aan strikte eisen van Google voldoen en aantonen dat er voldoende kennis, ervaring en expertise in huis is om effectieve Google Ads-campagnes te ontwikkelen en uit te voeren.

Hoe herken je een Google Premier Partner?

Je kunt een Google Premier Partner herkennen aan het Premier Partner-logo dat op de website staat. Bij ons vind je dit logo bijvoorbeeld onderin de footer. Het logo geeft aan dat ons bureau is gecertificeerd en regelmatig door Google wordt beoordeeld om na te gaan of we aan de vereisten voldoen. Bovendien hebben Google Premier Partners vaak toegang tot extra middelen en ondersteuning van Google. Hierdoor zijn gecertificeerde bureaus beter in staat om campagnes van klanten te optimaliseren en resultaten te verbeteren. Als je samenwerkt met een Google Premier Partner als Extendure, weet je dat je werkt met een bureau dat over de nodige expertise en middelen beschikt om te helpen bij het bereiken van je online marketingdoelen. Dit kan leiden tot betere resultaten en een hogere ROI (Return On Investment) voor je advertentieuitgaven.

Premier Partner 2023 400x139

Bovendien kun je erop vertrouwen dat we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van online adverteren, waardoor je campagnes altijd up-to-date zijn en optimaal kunnen presteren. Als Premier Partner hebben we verder toegang tot snellere en betere ondersteuning van Google als er problemen of vragen zijn over campagnes.

Google Partner vs. Google Premier Partner

Naast Google Premier Partners, zijn er ook ‘gewone’ Google Partners. Het is belangrijk om te weten wat de verschillen zijn. Beiden nemen namelijk deel aan het officiële Google-partnerprogramma, maar er is wel degelijk een verschil tussen deze twee.

Google partner vs google premium partner

Als je samenwerkt met een Google Premier Partner als Extendure, weet je dat je werkt met een bureau dat over de nodige expertise

Wat is een Google Partner?

Een Google Partner is een bureau dat door Google is gecertificeerd en erkend is als expert in het leveren van online advertenties via Google Ads. Om een Google Partner te worden, moet het bureau aan bepaalde criteria voldoen, waaronder;

  • Een bepaald aantal gecertificeerde medewerkers hebben die hebben aangetoond dat ze over de kennis en vaardigheden beschikken om effectieve campagnes te beheren.
  • Voldoen aan een minimale bestedingsvereiste op Google Ads.
  • Een goede reputatie hebben op het gebied van klanttevredenheid en -behoud.

Als een bureau aan deze criteria voldoet, wordt het gecertificeerd als Google Partner en ontvangt het een badge die op de website kan worden weergegeven.

Wat is een Google Premier Partner?

Een Google Premier Partner zoals Extendure is een bureau dat aan nog strengere criteria voldoet dan een Google Partner. Zo moesten we voor het verwerven van deze status ook aan de volgende criteria voldoen:

  • Een hoger bestedingsniveau op Google Ads behalen dan een Google Partner.
  • Minstens twee medewerkers hebben die zijn gecertificeerd voor specifieke Google Ads-producten, zoals zoekadvertenties, display-advertenties en videoadvertenties.
  • Aantonen dat we effectieve campagnes kunnen beheren en succesvolle resultaten kunnen behalen voor onze klanten.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een Google Partner en een Google Premier Partner is dat Google Premier Partners aan strengere criteria moeten voldoen, dat we als Google Premier Partners meer gecertificeerde medewerkers hebben en beschikken over meer expertise als het gaat om het beheren van Google Ads-campagnes. Bovendien hebben we aangetoond dat we succesvolle resultaten kunnen behalen voor hun klanten.

Profiteer mee van onze status

Uiteraard zetten we onze kennis en de handige extra’s die de Premier Partner-status ons biedt, graag in om te werken aan de online groei van jouw bedrijf. Vraag een gratis Quickscan aan om snel te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen!

Ben jij benieuwd naar de online kansen voor jouw bedrijf en hoe Extendure als Google Premier Partner je hierbij kan helpen? Naast het aanvragen van de Quickscan kun je ook vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.