Instagram reels
19 augustus 2020
Leestijd: 5 min
Door: Extendure

Alles over Instagram Reels

Instagram heeft het nieuwe Instagram Reels geïntroduceerd: een nieuwe manier om korte video’s te maken en te ontdekken op Instagram. In dit blog vertellen wij als online marketing bureau jou alles wat je moet weten over Instagram Reels.

Wat is Instagram Reels?

Instagram Reels laat je korte video’s delen met jouw volgers en gebruikers op Instagram. Deze video kan uit meerdere clips bestaan van 15 seconden met audio, effecten en creatieve toevoegingen. We horen je al denken dit lijkt heel veel op TikTok en daar kunnen ook wij niet om heen. De functionaliteit lijkt op het populaire TikTok, maar dan met het sausje van Instagram erover.

Hoe werkt Instagram Reels?

Swipe naar links om de Instagram-camera te openen en selecteer Reels. Aan de linkerkant van je scherm zie je nu verschillende creatieve bewerkingstool waarmee jij jouw Reel kan maken, zoals Audio, Snelheid, Effecten en Timer. De videofragmenten kunnen in een reeks clips (één-voor-één), allemaal tegelijk of met een video-upload vanaf je filmrol worden opgenomen. Ga aan de slag en maak jouw unieke Reels.

Je kan de Reels delen met je vrienden in je Feed en als je een openbaar account hebt kunnen de video’s op de ontdekken-pagina komen. Instagram heeft hiervoor een nieuwe plek geïntroduceerd, zodat jij eindeloos door de Reels kunt blijven swipen. Ook op jouw profiel verschijnt een speciale plek, zodat mensen jouw Reels kunnen bekijken

Je ontdekt de Instagram Reels op de ontdekken-pagina waar je de populairste en leukste Reels van het moment kan vinden. Met een verticale feed voor de Reels laat Instagram jou er vol op los swipen. Hierbij kun je liken wat je leuk vindt en de interactie aangaan met de community.

116422401 2641314529455624 8197379027773218932 n

Instagram Reels v.s. TikTok

We kunnen er natuurlijk niet om heen om Instagram Reels met TikTok te vergelijken. Het populaire TikTok waarop gebruikers leuke, grappige en korte video’s met elkaar kunnen delen, heeft ervoor gezorgd dat het een van de populairste social media platformen van het moment is. En daar wil Instagram natuurlijk een graantje van meepikken. Net zoals zij hebben gedaan met Instagram Stories die zijn afgeleid van Snapchat. Zeker nu er discussies zijn over de privacy gevoeligheid van de app liggen hier kansen voor Instagram, maar ook om hiervan als bedrijf gebruik te maken en jouw doelgroep aan te spreken op een nieuwe manier.

Hopelijk ben je meer te weten gekomen over het nieuwe Instagram Reels en welke mogelijkheden deze nieuwe feature jou en jouw bedrijf kan bieden. Wil je meer weten over social media marketing? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!