Mocht je Facebook pagina alleen relevant zijn voor Nederlanders, dan is een andere taal niet interessant. Heb je echter buitenlandse fans, dan kan het verstandig zijn om je posts aan te passen aan de taal die zij spreken. Op deze manier zorg je ervoor dat iedereen je posts begrijpt. Dit zorgt weer voor meer betrokkenheid bij je pagina en een betere relatie met je (potentiele) klant. In deze blog lees je alles over het internationaliseren van de Facebook pagina van je bedrijf.

Kom erachter welke taal fans spreken

Om erachter te komen in welke taal je berichten moeten worden geschreven is het ten eerste belangrijk om te weten welke taal je publiek spreekt. Mocht je hier aflezen dat een significant deel van je publiek een andere taal spreek dan Nederlands, dan wordt het waarschijnlijk tijd om de taal van je berichten aan te passen aan je publiek.

De statistieken in Facebook geven hier de benodigde informatie voor. Ga in je bedrijfsaccount naar het kopje ‘statistieken’. Hier zie je in de linker kolom ‘personen’ staan. Als je hierop klikt kan je aflezen waar je bezoekers vandaan komen en welke taal zij spreken.

Statistieken Facebook

In de afbeelding hierboven zie je dat een groot deel van het publiek Engels spreekt. Voor deze pagina is het dus aan te raden om berichten zowel in het Nederlands als in het Engels te maken.

Maak je posts in verschillende talen

Hoewel het al langer mogelijk is om berichten automatisch te laten vertalen, klopt deze vertaling vaak niet helemaal en mist de oorspronkelijk bedoelde toon. Beheerders van Facebook bedrijfspagina’s kunnen wel berichten plaatsen die gericht zijn op gebruikers met een specifieke taalinstelling, maar dit kost veel tijd en maakt een bericht beperkt beschikbaar voor fans.

Facebook heeft een erg handige tool om een bericht in verschillende talen te schrijven.  Allereerst dien je de instellingen aan te passen. Ga hiervoor naar instellingen, klik vervolgens op algemeen, bij een van de onderste opties zul je ‘berichten plaatsen in verschillende talen’ zien staan, hierachter klik je op ‘bewerken’. Hier kan je de optie aanvinken om berichten in meerdere talen te kunnen plaatsen. Door dit aan te vinken krijg je een nieuwe optie beschikbaar als je een bericht gaat typen.

Facebook instellingen taal

Als je nu een nieuw bericht wil maken, zal je een nieuwe optie te zien krijgen in het berichtvenster. Als je hierop klikt kan je kiezen voor een andere taal. Typ vervolgens het bericht in die taal en klaar is kees. Je kan zo veel talen toevoegen als nodig is. Klik hiervoor op ‘bericht in een andere taal schrijven’. Alle talen die worden ondersteund zijn weergeven in het menu waarin de taal geselecteerd kan worden. Hieronder is te zien hoe je berichten in andere talen toe kan voegen.

Andere talen toevoegen

Als je vervolgens het bericht plaatst zal het er op deze manier uitzien. Je publiek kan nu in een dropdown menu makkelijk de taal kiezen die zij spreken!

Bericht met meerdere talen

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!