Instagram tijdlijn
16 maart 2016
Leestijd: 2 min
Door: Extendure

Social Media: Instagram krijgt een nieuwe tijdlijn

Wereldschokkend nieuws is het niet, het zal er al tijden aan te komen. Het hoge woord is er nu uit, Instagram gaat binnenkort stoppen met het (ouderwets) chronologisch weergeven van foto’s en video’s op de tijdlijn. Eindelijk wordt relevante content beloont en niet de persoon die de meest gunstige tijden voor posts aanhoudt. Dit zorgt er wel voor dat de ‘kleintjes’ van Instagram nieuwe manieren zullen moeten gaan ontdekken om hoog in de nieuwe Instagram tijdlijn te komen.

Relevantie, het toverwoord van de afgelopen 5 jaar

Volgens de gegevens van Instagram missen hun gebruikers gemiddeld maar liefst 70 procent van de tijdlijn. Dit wordt momenteel door Instagram als argument aangedragen om de ‘relevante tijdlijn’ in te voeren. Posts van gebruikers zullen niet verdwijnen, maar relevantie zal op 1 komen te staan, net als sinds 2009 op Facebook al het geval is. Bedrijven en adverteerders kunnen door deze aanpassing in het Instagram algoritme hun content waarschijnlijk nog hoger op de tijdlijn krijgen. Positief voor het platform dat al jaren worstelt met verdienmodellen.

De nieuwe Instagram tijdlijnkrijgt een uitrol op alle tijdlijnen wereldwijd in de komende maanden. Binnenkort zullen gebruikers dus updates gaan zien op basis van persoonlijke interesses, de personen die je volgt en het tijdstip van posten. De tijd van de vrije concurrentie lijkt definitief voorbij. Een grote plus voor de adverteerders, maar hoe kijken de miljoenen Instagram gebruikers aan tegen deze veranderingen?

De nieuwe Instagram tijdlijn kent ook tegenstanders

Uit de Instagram community rijzen nu al vragen over deze keuze van Instagram. Al vanaf de overname door Facebook vrezen veel gebruikers deze tijdlijnaanpassing. De uitspraak die hier al is gevallen is: ‘Neem de slechtste feature van Facebook en gebruik deze op Instagram, dit was vanaf het begin al de vrees’. Twitter is met de, beste tweets, bovenaan in de tijdlijn erg verandert. Of dit positief is? Veel gebruikers vinden dit duidelijk niet het geval. Mogelijk zorgt deze algoritme verandering voor weerstand vanuit de community. Het mega populaire platform zou zo wel eens wat deuken kunnen gaan oplopen in het haast feilloze imago.

Instagram adverteren, of killer content maken?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!