YK5 WVX42 HY
17 maart 2016
Leestijd: 4 min
Door: Extendure

NL Domein Host spookfactuur herkennen

NL Domein Host (nldomeinhost.nl) stuurt alweer een factuur voor mijn domeinnaam? PAS OP: De facturen van NL Domein Host zijn zogenaamde ‘spookfacturen’. Betaal deze spookfacturen niet! NL Domein Host staat al enige tijd bekend om het versturen van deze gevaarlijk echt lijkende spookfacturen. Deze worden verstuurd met afzender Petra van Dijk en het gaat vaak om een typisch bedrag van € 175,-. Doordat wij hebben gemerkt dat onze klanten deze vervelende facturen van NL Domein Host ontvangen hebben we op een rijtje gezet hoe je nu zo’n spookfactuur kunt herkennen en welke vervolgstappen je kunt nemen.

NL Domein Host: Hoe ziet een spookfactuur er uit?

Nldomeinhost spookfactuur

NL Domein Host is niet te vertrouwen

Hoe herken je een spookfactuur van NL Domein Host?

De bedrijven zoals NL Domein Host versturen facturen voor een zogenaamd geleverde dienst. In het geval van NL domein Host gaat het om domeinnaamregistraties. Deze berichten herkennen is belangrijk om je zelf te beschermen tegen deze spookfacturen. Op het moment dat je betaald voor deze en soortgelijke facturen zit je vaak direct aan een lang en zeer ongewenst contract vast. Hoe herken je nu een spookfactuur van NL Domein Host?

Opvallend factuurnummer

Bij een spookfactuur van NL Domein Host zijn een aantal opvallendheden te herkennen die niet geheel in de haak zijn. Het begint al letterlijk met het eerste woord ‘Factuur’ rechts bovenin. Een woord wat normaalgesproken geen ruimte aan onduidelijkheid biedt, zo wel bij NL Domein Host. Er wordt verderop gesproken over betalingsinstructie en zelfs van een factuurnummer. Echter zit het hem in de uitleg bij factuurnummer van NL Domein Host: ‘Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging. Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.’ Het mantra lees altijd de kleine lettertjes is dus ook van toepassing op de spookfactuur van NL Domein Host.

NL Domein Host van Amsterdam tot Spanje

Hiernaast valt bijvoorbeeld direct het vreemde IBAN nummer op. NL Domein Host heeft een Spaans IBAN nummer, maar een Amsterdams postadres? Met de IBAN code: es6602350201970063382725 krijgen ze toch wel de verdenking op zich. Als alle alarmbellen al niet waren gaan rinkelen, dan nu wel. Mocht de frauduleuze spookfactuur hierna nog niet opgevallen zijn (begrijpelijk) dan vallen ook nog eens het klantenservice telefoonnummer en het mailadres van NL Domein Host op. Het NL Domein Host telefoonnummer is helemaal niet bestaand wanneer wij het proberen te bellen. Het mailadres is verder ook totaal geen correspondentie mee aan te gaan. Kortom een factuur om dus even op de goed nakijken stapel te leggen op zijn minst.

Wat moet ik doen met een NL Domein Host facuur?

Na het betoog tegen NL Domein Host kunnen we niet anders adviseren dan de spookfactuur nooit te betalen. Je hebt hiertoe ook geen enkele verplichting gezien de ‘te’ kleine lettertjes onderaan de spookfactuur. Stuur de afzender info@nldomeinhost.nl dan ook direct de spambox in voor je eigen veiligheid. Zo voorkom je dat je ooit per ongeluk een spookfactuur van NL Domein Host betaalt in de toekomst.

Meld fraude altijd

SIDN (Stichting Internet Domeinregsistratie Nederland) geeft aan helaas niets te kunnen doen tegen NL Domein Host en de spookfacturen. De juridische weg om NL Domein Host aan te pakken is om van de spookfactuur aangifte te doen bij de politie. Als je dit doet help je andere ondernemers ook om deze praktijken in het vervolg te stoppen. Naast de aangifte adviseren wij om je nepfactuur van NL Domein Host te melden op https://www.fraudehelpdesk.nl. Dit traject geldt trouwens niet alleen voor NL Domein Host. Ook bij andere frauduleuze praktijken is het raadzaam dit te melden bij fraudehelpdesk.

——————————————————————————————————————————————————

NL Domein Host: Spookfactuur in tekst

Afzender:
.NL Domein Host
info@nldomeinhost.nl
Klantenservice 0900-45785621
Netherlands

Factuurgegevens:
Factuurnummer: 701031
Factuurdatum: 15-03-2016
Betalingsvoorwaarden: 14 dagen
Contactpersoon facturering: Petra Van Dijk

Totaal € 175,00

Vervaldatum: 29-03-2016
Ref.nr.:701031
IBAN: 6602350201970063382725
Swift/BIC: PICHESMMXXX

Berekening:
Domeinregistratie Periode 2016 / 2017 – 1 – € 144,63 – € 144,63
DNS-/ Redirectservice €2,00 p/mnd – 1 – € 24,00 € 24,00
Korting DNS-/ Redirectservice – 1 – € -24,00 € -24,00

Totaal excl. btw € 144,63
21 % btw € 30,37
TOTAAL € 175,00

BETALING BINNEN 14 DAGEN TEN NAME VAN NL DOMEIN HOST ONDER VERMELDING VAN BEDRIJFSNAAM EN FACTUURNR

Gaarne willen wij u informeren dat u in de toekomst onze factuur uitsluitend digitaal gaat ontvangen. Zowel voor, als na uw betaling is het altijd nog mogelijk om binnen
enkele dagen onder vermelding van uw betalingskenmerk/factuurnr uw bedrijfsgegevens te wijzigen. Dit kan door de gewijzigde bedrijfsgegevens per mail aan ons te verstrekken. 

Op grond van de aan ons op basis van het bovenstaande verleende opdracht, welke als factureringsgrondslag dient leveren wij u de navolgende dienst, het registreren van de .co of .info domein extentie gekoppeld aan uw huidige .nl domeinnaam. Indien u akkoord bent met het bovenstaande is uw domeinregistratie geldig van de termijn zoals hierboven beschreven. Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging . Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.