Whatsapp 892926 1920 e1477638130681
1 september 2016
Leestijd: 2 min
Door: Extendure

Laatste WhatsApp update deelt jouw data en 06-nummer met Facebook

De laatste WhatsApp update doet weer veel stof opwaaien. De nieuwe WhatsApp update deelt namelijk jouw gebruikersdata en 06-nummer met Facebook. Een bron van informatie voor adverteerders en een nieuwe mogelijkheid tot het leveren van gepersonaliseerde content. Ben je toch nog iets wat huiverig voor de gevolgen van de nieuwste WhatsApp update? Je kunt voorkomen dat WhatsApp je data en 06-nummer met Facebook deelt.

Privacy en gebruikersgemak botsen

Een deel van de datastroom van WhatsApp naar Facebook kun je stopzetten. Je moet dan wel haast maken. Je kunt na de laatste WhatsApp update het data delen gelukkig wel uitzetten, maar dat moet wel gebeuren binnen 30 dagen. Als je akkoord bent gegaan met de voorwaarden van de WhatsApp update, dan kun je de toestemming tot het delen van je data met Facebook nog wel uitzetten. Dit doe je als volgt:

Zo zet je het data delen tussen WhatsApp en Facebook uit

Zet WhatsApp aan en ga naar je instellingen onder de noemer ‘Account’. Hier vind je een tijdelijke optie (tot 30 dagen na update) ‘Deel mijn informatie’. Als je deze ‘Deel mijn informatie’ uitschakelt blijft je data voor het grootste gedeelte alleen binnen de app en komt niet bij Facebook.

Het uitschakelen van het delen van informatie tussen WhatsApp en Facebook beschermd een aantal van je gegevens direct. WhatsApp en Facebook delen dan bijvoorbeeld niet meer met elkaar met wie je appt en wanneer. Dat gedeelte blijft dan alleen in de handen van WhatsApp liggen.

WhatsApp voor bedrijven

Ook als je de nieuwe WhatsApp instellingen wijzigt kunnen bedrijven je appen. WhatsApp gaat binnenkort een soort klantenservice voor bedrijven uitrollen. Wat gaat er dan gebeuren? Het idee is dat wanneer je bijvoorbeeld een product hebt gekocht in een webwinkel en je telefoonnummer achterlaat, je een paar weken laten via je WhatsApp een bericht kunt ontvangen van die zelfde webwinkel.