Emoji update
23 juni 2016
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

72 nieuwe emoji voor iPhone iOS en Android na Unicode 9.0 update

Unicode 9.0 lanceert 72 nieuwe emoji, dat is altijd goed nieuws. Wie heeft er niet gewacht op de smakelijke bacon emoji en de nu al onmisbare bokito emoji? De 72 nieuwe emoji zijn volgens sommige wellicht onnodig, echter wordt online communiceren steeds meer emoji en emoticon gericht. Het kan wellicht nog eventjes duren voordat de 72 nieuwe emoji te gebruiken zijn op je Android telefoon of iPhone toestel. Na de gender emoji en de coloured/huidskleur emoji op WhatsApp zijn er weer veel nieuwe opties die er aan komen. De meest interessante en grappige emojis nemen we even door met je.

72 nieuwe emoji, hoe zien ze er uit?

Hoe de nieuwe emoji er precies uit zullen zien gaat afhankelijk zijn per toestel. Maar niet getreurd, er is al wel schets met indrukken van de nieuwe emoji te zien. Emoji ontwikkelaars en fabrikanten kunnen zelf aan de slag met het unicode 9.0 systeem. Dit zal er voor zorgen dat er kleine verschillen kunnen zitten tussen WhatsApp en bijvoorbeeld Telegram. Geduld is echter een schone zaak. We hebben in het verleden ook wel eens emoji flops gezien die te snel werden uitgebracht.

Eten emoji, paella, avocado en croissants

Unicode 9 food emojipedia1

Food emoji zijn geweldig voor mensen die snel boodschappenlijstjes willen maken of schunnige grappen willen versturen. Waar de banaan emoji en de aubergine emoji extreem populair zijn geworden voorspellen wij de nieuwe emoji food trend. Zoals je al kunt zien in het plaatje zijn de paella en de salade mooi vormgegeven. Een echte schoonheidsupdate t.o.v. vorige versies van unicode. Verder is het de verwachting dat de altijd populaire avocado en croissant de emoji show gaan stelen. Tot slot gaat zeer waarschijnlijk de bacon emoji al onze harten stelen. Bacon, welke carnivoor kan dat nou weerstaan?

Handgebaren emoji, de selfie en handen schudden

Unicode 9 emoji gestures emojipedia sample images1

In online communicatie is er een onderdeel dat het lastigste te vervangen is t.o.v. face-to-face gesprekken, de handgebaren. Met de nieuwe emoji update kun je vrijuit gaan handen schudden, selfies maken of je vingers gekruist houden. De 7 handgebaar emoji uit het plaatje komen allemaal beschikbaar. De ‘bel mij’ emoji ziet er volgens ons het leukste uit.

Nieuwe smileys en gezichten emoji

Unicode 9 faces emojipedia sample images1

De favoriet van iedereen, de gezichten en smiley emoji. Door de nieuwe emoji update heb je haast geen tekst meer nodig. De verkouden emoji is er een waar je in de wintermaanden echt niet meer zonder gaat kunnen. Ook de face palm emoji is ontzettend grappig en multi-inzetbaar. Verder hoef je nu nooit meer te vertellen of kaartjes te versturen dat je zwanger bent, er is een zwanger emoji!

Nieuwe emoji update downloaden?

Zodra wij weten wanneer de update voor jouw toestel of app uitkomt zullen we het melden. De verwachting is dat de uitrol van de 72 nieuwe emoji niet zo lang op zich zal laten wachten. En zoals we in het begin al hebben verteld, geduld is een schone zaak. Dat geldt zeker voor nieuwe emoji, echt waar.

Voor online tips of wil je op de hoogte blijven? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!