Reviews verzamelen
3 augustus 2022
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

Beoordelingssites – Het beste platform voor je website reviews

Het Extendure blog van deze week zal in het teken staan van beoordelingssites. Reviews op je website zijn namelijk van onschatbare waarde, veel webshop eigenaren vergeten dat. Zeker voor consumenten die jouw website nog niet kennen en misschien voor het eerst een bestelling bij jouw webshop overwegen. Het is verstandig om het vertrouwen van deze consumenten te winnen zodat ze over gaan tot een aankoop. Positieve beoordelingen over jouw website versterken dat betrouwbaarheidsniveau. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 71% van de online consumenten beoordelingen leest. 77% daarvan laat zich door deze beoordelingen beïnvloeden. In dit blog leggen we je graag uit welke verschillende beoordelingssites er allemaal zijn en wat de verschillen zijn onderling. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Snelmenu Beoordelingssites – Het beste platform voor je website reviews

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Beoordelingwebsite website reviews

Review platform: Trustpilot

Trustpilot is een van s ’werelds meest gebruikte beoordelingssites. In 2007 werd dit bedrijf opgericht in Denemarken. Bij Trustpilot kan iedereen een review plaatsen, ook websitebezoekers die nog geen aankoop hebben gedaan. De reviews van beoordelaars worden direct geplaatst. Webshops krijgen daarvan een melding en kunnen direct reageren. Trustpilot heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende abonnementsvormen, variërend van een gratis versie tot een Enterprise versie met volledige toegang tot alle mogelijkheden die Trustpilot biedt. Op trustpilot.com vindt je meer informatie over de verschillende abonnementsvormen.

Trustpilot logo

Review platform: Kiyoh

Het voordeel van Kiyoh is dat je het Pro Plus pakket zonder kosten kunt proberen voor 6 weken. Kiyoh werkt erg eenvoudig en is daarnaast een goedkope optie voor webshops die maandelijks minder dan 150 reviews nodig hebben. Een ander groot voordeel van Kiyoh voor ondernemers is dat negatieve reviews niet direct worden geplaatst. De webshop heeft 2 weken de tijd om de eventuele klacht op te lossen. Je kunt de klant daarna vragen de review aan te passen. Zo voorkom je onnodige negatieve reviews. Het is daarnaast mogelijk om Kiyoh bijvoorbeeld te koppelen met een Magento web systeem. Je kunt consumenten die een bestelling bij jouw webshop hebben geplaatst dan een automatische e-mail sturen waarin gevraagd wordt om een review over de bestelling te schrijven. Als je hier een leuke prijs aan hangt kan dat je klanten motiveren om een bericht achter te laten. Vaak zijn de beoordelingen daarnaast ook positiever omdat de invullers kans willen maken op de prijs.

Review platform: eKomi

Ook eKomi is een bekende beoordelingssite die wereldwijd veel gebruikt wordt. eKomi kan direct worden geïntegreerd in een website, waardoor de laatst geplaatste review altijd zichtbaar is in je webshop. Daarnaast heeft eKomi een integratie met Google. Goede klantbeoordelingen zorgen daardoor voor meer verkeer naar je website. In Google advertenties wordt de gemiddelde beoordeling namelijk weergegeven onder de pagina titel in de vorm van een waardering van 1t/m 5 sterren. Ook eKomi maakt gebruik van verschillende abonnementsvormen. Afhankelijk van het aantal orders dat er maandelijks binnen komen kan een abonnement worden gekozen. eKomi beschikt echter niet over een gratis versie.

Ekomi logo

Conclusie: Beoordelingssites – Het beste platform voor je website reviews

Wij denken dat de drie bovenstaande beoordelingssites het meest interessant zijn om mee aan de slag te gaan. Zeker voor beginnende webshops die nog een klantenbestand moeten opbouwen is Kiyoh een mooie tool om mee te starten. Vooral omdat Kiyoh de mogelijkheid geeft om een proefversie van 6 weken te starten. Daarnaast is het erg prettig dat negatieve reviews niet direct worden geplaatst. Je hebt dan nog de tijd om de klacht van de klant eventueel te herstellen.

Heb je verder nog vragen na het lezen van dit blog of wil je graag meer informatie ontvangen over de verschillende beoordelingssites die er zijn? Je kunt ons bereiken via +31 (0) 40 218 30 40 of op info@extendure.com. We voorzien je graag van advies!

Kiyoh afb