Het creëren van een succesvolle sales gerichte SEO website draait bijna uitsluitend om het vinden van de juiste zoekwoorden. Bovendien is het strategisch plaatsen van sterke sales zoekwoorden vaak de uitdaging voor de moderne marketing afdeling. Het succes in zoekmachine marketing (SEO) is direct gerelateerd aan kennis en het begrip van sterke zoekwoorden.

Hoe bepaal ik mijn zoekwoorden?

Trefwoorden of sleutelzinnen, worden door SEO specialisten gedefinieerd als woorden of zinnen die iemand gebruikt als online zoekopdrachten naar informatie. De zoekwoorden online kunnen worden verdeeld in drie types. Er zijn mensen die online zoekwoorden gebruiken voor academisch onderzoek, onderzoek naar een gewenst product en product kopers.Als je SEO gericht is op online sales ben je vooral geïnteresseerd in de laatste kopers groep. Leid deze groep online kopers naar jouw website met sterke trigger zoekwoorden en sleutelzinnen. De eerste twee groepen kosten geld en tijd, de derde leveren je geld op.

De hoofdprioriteiten van een professioneel zoekwoorden onderzoek

De zoekwoorden die je klant leiden naar een aankoop, zijn de zoekwoorden die uiteindelijk resulteren in meer omzet. Vaak zijn er voor deze SEO sales zoekwoorden vele kapers op de kust. Zoals met veel dingen in het leven ben je vast niet de eerste, zo ook bij het gebruik van sterke en relevante zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn competitief, maar tegelijkertijd lucratief. ‘Kill your darlings’ is het devies, zo pak de sale. Door je SEO zoekwoorden te focussen op de groep product kopers, kun je selectief zijn en je klant optimaal bedienen.

Niet kiezen is je klant verliezen

Zoekwoorden marketing heeft als tweede focus om op informele pagina’s potentiele kopers toch te verleiden tot een online aankoop. Na het vinden en kiezen van de juiste SEO sales zoekwoorden is het belangrijk om het succes te gaan testen. Pas je woorden aan en volg je ‘sales’ zoekwoorden nauw met Google Analytics. Kies de juiste vervolgpagina’s voor je zoekwoorden en sleutelzinnen en zie je extra verkopen groeien.

Zoekwoorden marketing van brede naar smalle focus

Iemand die op zoek is naar een ‘boor’ heeft een zeer algemene zoekopdracht. De online zoekresultaten zijn dan ook zeer breed. Deze persoon zoekt vervolgens verder door en komt op zijn weg ‘Accuboormachine’ tegen. Via dit nieuwe zoekwoord komt deze persoon uiteindelijk uit op een 18 V Accuboormachine van Makita. Eindelijk, precies de goede boor.

De slimme shopper gaat vervolgens op zoek naar de laagste prijs of de beste service. ‘18 V Accuboormachine van Makita beste prijs’ is nu de meest logische zoekopdracht. In deze fase wordt het echt interessant voor je sales gerichte SEO zoekwoorden. De onderzoeker is nu een potentiele koper geworden en de algemene pagina’s zijn niet meer zichtbaar.

Slimme zoekwoorden marketing

Voor elke slimme shopper moet er een nog slimmere SEO zoekwoorden marketer zijn. Zorg er dus voor dat je SEO sale zoekwoorden goed ranken op je zorgvuldig gekozen zoekwoorden. Als deze SEO woorden sterk zijn en exact kun je de verkoop binnen halen. Ga vervolgens werken aan je bredere zoekwoorden en informatieve pagina’s. Zo bouw je op termijn een ideale mix op van brede- en smalle zoekwoorden die leiden tot online sales.

Vraag of opmerking over dit blog? Kom in contact met één van onze SEO specialisten in Eindhoven