Pinterest is dé ideeëncatalogus voor iedereen! Je kunt er mode tips, de lekkerste gerechten, reistips en nog veel meer dingen opzoeken en verzamelen. Tegenwoordig is ook het platvorm Pinterest niet meer weg te denken. Vooral  jongeren zitten veel op Pinterest omdat ze ontzettend visueel zijn ingesteld. Ze delen liever foto’s en video’s dan een stuk tekst. Een aantal bedrijven hebben al een zakelijke account op Pinterest.  Zo hebben de bedrijven Buzzfeed, Elle magazine, Sephora, Topshop en Tory Burch Pinterest succesvol ingezet als marketing tool. Pinterest speelt al in op deze behoefte. Je kunt op de site namelijk al een zakelijk account aan maken. Hier onder geef ik je een aantal tips hoe je een zakelijk-account kunt opstarten.

Goede Pinterest strategie

Je begint natuurlijk met het vastleggen van een strategie. Zonder een goede strategie ben je nergens. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van dit hele proces. Zorg dat je alles goed in kaart brengt zodat er geen slordigheidsfouten gemaakt worden. Het is belangrijk dat iedereen weet wat hij moet doen en wat er verwacht wordt. Alle neuzen moeten dezelfde kant opstaan.

Zakelijke account aanmaken

Daarna begin je met het aanmaken van een zakelijk account op Pinterest. Dit is heel simpel. Je gaat naar de volgende website: https://business.pinterest.com/nl. Je ziet links onder heel groot staan “ Aan de slag” Daarna wijst het zich stap voor stap. Vergeet niet om je website te bevestigen! Zo krijg je toegang tot de websitestatistieken.

Pinnen als een professional 

Pinterest is natuurlijk niks zonder pinners. Voordat je begint met heel fanatiek te pinnen, is het belangrijk dat je goed weet wie je doelgroep is en waar ze om geven. Het is belangrijk dat je je pingedrag aanpast aan hen. Als je dit concreet voor jezelf op papier hebt staan is het tijd voor stap twee. Je gaat nu aan de slag met het maken van relevante borden. Zorg dat je bord over een specifiek onderwerp gaat. Als je dit hebt gedaan, kun je gaan pinnen. Dit is stap drie en hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met goede zoekwoorden. Deze zoekwoorden kun je goed verwerken in de omschrijving van je pin. Je kunt ook gebruikmaken van hashtags om je zoekwoorden goed uit te lichten. Vervolgens kom je bij de laatste stap. Gebruik Pinterest als ondersteuning van je bedrijf. Je kunt met dit platvorm perfect laten zien wie je bent en wat je doet. Laat je persoonlijkheid dan ook terug komen in je pins.

Pinterest opties

Via het zakelijke account van Pinterest kun je gebruik maken van het Pinterest-advertentiebeheer en van de Pinterest-statistieken. Dit houdt in dat je gesponsorde pins kunt maken en beheren en dat je toegang hebt tot de statistieken. Zo kun je meer  te weten komen over je doelgroep, maar zo zie je ook welke eigen pins het goed doen.

Als je begint met deze punten dat weet ik zeker dat je zakelijke Pinterest account binnen no-time een succes wordt. Heb jij nog tips voor een zakelijk account op Pinterest? Laat het ons dan weten via een reactie.