Web Analytics

Web Analytics is het objectief vastleggen, meten, rapporteren en analyseren van kwantitatieve internet data. Het geeft inzicht in hoe je website of webshop presteert. Het doel van website analyse is het verbeteren van websites en het ontwikkelen van de online communicatie.

Google Analytics

Welke pagina’s worden door een bezoeker bekeken voor een aankoop? En waarom rondt een bezoeker een bestelling niet af? Door te meten en te analyseren wordt inzichtelijk wat wel en niet goed werkt op je website. Met deze informatie is het mogelijk je website steeds verder te optimaliseren en aan te passen naar de behoeften van je klanten. Bovendien is na het doorvoeren van aanpassingen zichtbaar of die aanpassingen een positief effect hebben of niet. Zo haal je meer uit iedere bezoeker!

Meten is weten

We kunnen je webshop of website pas verbeteren wanneer we weten hoe deze momenteel rankt. Daarom starten we ieder project met een nulmeting. Met behulp van Google Analytics meten wij het gedrag van klanten op je site, de weg die zij afleggen naar je website en het uiteindelijk resultaat (zoals conversies, downloads of aanvragen van offertes). Het gezegde ‘meten is weten’ breiden we bij Extendure uit tot ‘meten is verbeteren’. Door regelmatig de cijfers te analyseren verhogen wij de conversieratio optimaal.

Vaste klanten

Wij zien wanneer een potentiële klant afhaakt. Met deze kennis kunnen wij voorkomen dat ook andere klanten op dat punt je website verlaten. Het is belangrijk om eerst samen te bepalen wat voor jou conversie betekent. Vaak is dat de verkoop van een product, maar het kan net zo goed de aanvraag van nieuwsbrieven en brochures, het bereiken van een bepaalde doelgroep of het binden van een bepaalde doelgroep zijn. De website of webshop wordt dankzij het gebruik van Website Analytics gebruiksvriendelijker. Hiermee creëren we regelmatig terugkerende vaste klanten.

Thijs

Meer weten over Web Analytics?

Thijs helpt je graag verder! Bel 040 2183 040 of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right