Slide background

Web Analytics

Web Analytics geeft inzicht in hoe uw website of webshop presteert en is het objectief vastleggen, meten, rapporteren en analyseren van kwantitatieve internet data. Het doel is het verbeteren van websites en de online communicatie.

Google Analytics
Welke pagina’s worden door een bezoeker bekeken voor een aankoop? En waarom rondt een bezoeker een bestelling niet af? Kortom, door te meten en te analyseren wordt inzichtelijk wat wel en niet goed werkt op uw website. Met deze informatie is het mogelijk uw website steeds verder te optimaliseren en aan te passen aan de behoeften van uw klanten. Bovendien is na het doorvoeren van aanpassingen zichtbaar of die aanpassingen een positief online effect hebben of niet. Zo haalt u meer uit iedere bezoeker!

Meten is weten
We kunnen uw webshop of website pas verbeteren wanneer we weten hoe deze momenteel rankt. Daarom starten we ieder project met een nulmeting. Met behulp van Google Analytics meten wij gedrag van klanten op uw site, de weg die zij afleggen naar uw site en het uiteindelijke resultaat zoals bijvoorbeeld conversies, offerte aanvragen of PDF-downloads. Het alsmaar terugkerende gezegde ‘Meten is weten’ is een online gegeven. Wij doen echter een stap extra. Daarom luidt bij Extendure het motto ‘Meten is verbeteren’. Door met veel regelmaat de cijfers te analyseren spelen we hierop in met als doel uw conversieratio te verhogen.

Gebruiksvriendelijk met vaste klanten
Zo kunnen we bijvoorbeeld zien wanneer een potentiële klant afhaakt. Door deze kennis kunnen wij voorkomen dat ook andere klanten op dat punt uw site verlaten voordat er sprake is van conversie. Het is belangrijk om eerst samen te bepalen wat voor u conversie betekend. Vaak is dat de verkoop van een product, maar denk ook aan de aanvraag van nieuwsbrieven en brochures, het bereiken van een bepaalde doelgroep en het binden van een bepaalde doelgroep. Uw website of webshop wordt dankzij het gebruik van Website Analytics gebruiksvriendelijker. Zo zorgen we voor een regelmatige terugkeer van uw vaste klanten.

Nieuwsgierig?

Stel gerust uw vragen met betrekking tot Web Analytics of onze andere online marketing diensten aan onze online marketing specialisten.