De naam zegt het al, videomarketing is het promoten van merken, producten of diensten door middel van video. In een tijd waarin de aandachtsspanne van de consument steeds kleiner wordt, is videomarketing een effectief middel om de aandacht van de consument vast te houden. Ter illustratie: 55% van de Nederlanders bekijkt minimaal één online video per dag. In de praktijk zijn er echter veel bedrijven die zich hier nog niet mee bezighouden.

Nadelen videomarketing?

Wat zijn de redenen om niet aan de slag te gaan met videomarketing?

  1. Het produceren van kwalitatieve video’s kost nu eenmaal geld, meer dan het schrijven van reguliere content. Voor een goede video zijn er een aantal zaken vereist, zoals een script, het opnemen van de video en het monteren hiervan.
  2. Een online video is moeilijk aan te passen. Waar je bij een blog bijvoorbeeld makkelijk aanpassingen kunt doorvoeren, is dit bij videomarketing niet het geval. Wanneer bepaalde informatie na verloop van tijd niet meer relevant is, is de gehele video al bijna niet meer bruikbaar. Het kost veel tijd om aanpassingen door te voeren.
  3. Het is lastig om binnen één video specifieke informatie te vinden. Bij het doorlezen van een tekst is de gehele inhoud zichtbaar, terwijl dit bij het afspelen van een video niet het geval is. Bij het doorspoelen van een video kan er essentiële informatie worden gemist.

Waarom zetten zo veel bedrijven het dan toch in?

Videomarketing brengt ook veel voordelen met zich mee. Wij hebben een lijstje opgesteld met de belangrijkste redenen om met videomarketing aan de slag te gaan.

  1. Kwalitatieve video’s krijgen vaak voorrang in de zoekresultaten bij Google en Facebook. Dit leidt tot meer traffic afkomstig van deze twee belangrijke bronnen.
  2. Consumenten kijken liever naar een video over een product dan dat ze er over lezen, zo blijkt uit een onderzoek van Animoto. Een nieuwsbrief met links naar video’s is bijvoorbeeld een zeer effectieve manier van communicatie.
  3. Online video’s zijn geschikt voor mobiel gebruik. Tegenwoordig gaat 40% van al het online bezoek via een mobiele telefoon. Een online video is eenvoudig af te spelen op een smartphone en is daardoor erg effectief.
  4. Je kunt online video’s verspreiden via advertenties. Je kunt je eigen video’s op diverse plekken adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren jou graag verder!

Conclusie?

Ondanks het feit dat voor het inzetten van videomarketing een investering is vereist, wordt het steeds belangrijker om consumenten effectief te bereiken en te informeren. Er wordt verwacht dat dit in de toekomst alleen nog maar zal toenemen.

Vanwege deze reden zijn we binnen Extendure intensief aan het experimenten met videomarketing. Wil je op de hoogte blijven van dit proces? Volg ons op Facebook en houd onze website in de gaten!