Het kan niemand ontgaan zijn dat mobiele advertenties steeds belangrijker worden. Hoewel surfen op desktops nog steeds het grootste aandeel heeft, komt het aandeel van mobiele apparaten steeds dichterbij. Wij verwachten dan ook dat mobiele apparaten stilletjes de overhand gaan krijgen, als het gaat om internetgebruik. Om deze reden geven wij je graag een aantal tips voor het verbeteren van je Adwords campagnes voor mobiele apparaten.

Mobiele advertenties toevoegen bij advertentiegroepen

Mobiele apparaten zijn al een aantal jaar een vast punt in het aankoopproces van de klant. Niet alleen je website, maar ook je advertentie afstemmen op mobiele apparaten is daarom essentieel. Wij raden iedereen die Adwords gebruikt aan om, nadat je advertentiegroepen hebt gemaakt, advertenties te maken die specifiek gericht zijn op mobiele apparaten.

Google meldt dat mobiele advertenties die op mobiele apparaten de voorkeur krijgen ten opzichte van normale tekst advertenties en visa versa. Dit betekent dat het kan dat je advertenties vaak minder te zien zijn als je alleen gebruik maakt van normale tekst advertenties. Mobiele advertenties zullen alleen de voorkeur krijgen als ze van dezelfde soort advertentie zijn.

Advertentie extensies afstemmen op mobiel

Er zijn verschillende soorten mobiele advertenties: tekst, afbeelding, mobile app promotion en call-only advertenties. Vervolgens zijn er een aantal extensies die je kan toevoegen, die speciaal voor mobiele apparaten erg handig zijn. Maak dan ook van je belangrijkste advertenties een aparte mobiele advertentie met deze extensies. We bespreken de belangrijkste extensies één voor één.

Locatie extensies zijn vooral voor mobiel erg interessant. Doordat consumenten ‘mobiel’ zijn, zijn ze overal op zoek naar jouw product of dienst. Zeker als je wil dat consumenten naar je fysieke winkel komen is het belangrijk dat mensen via je advertentie je makkelijk kunnen bereiken. Als mensen in de buurt zijn, krijgen ze de locatie van je winkel bij de advertentie te zien.

Wil je dat potentiele klanten je gaan bellen? Vergeet dan niet om mobiele advertenties te maken met oproepextensies. Consumenten kunnen zo in één klik contact met je opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant waar geregeld bestellingen binnenkomen. Hiervoor is het erg handig om een oproepextensie te hebben.

Het toevoegen van sitelink extensies aan je mobiele advertenties is tevens belangrijk. Potentiele klanten hebben namelijk vaak geen zin om je hele website door te moeten spitten op hun smartphone. Ze willen met een paar klikken op je juiste pagina zijn, sitelink extensies zorgen hiervoor.

Bodaanpassing voor mobiel

Met search campagnes kun je je niet alleen richten op mobiele apparaten. Het is wel mogelijk om de advertentieweergave op mobiele apparaten te sturen. Je kunt namelijk een bodaanpassing maken voor mobiele apparaten. Wanneer je met je advertenties niet vertoond wilt worden op een mobiel apparaat, verlaag je je bod met 100%. Hierdoor bied je dus in principe € 0,- en worden je advertenties niet vertoond. Het is ook mogelijk om je zichtbaarheid juist te vergroten door agressiever te bieden en je bod voor mobiele apparaten te verhogen, met een maximum van +300%. Wil je dus dat je juist op mobiele apparaten meer gevonden wordt, verhoog dan je bod. Merk je dat er veel conversies komen uit bepaalde advertenties of dat bepaalde advertenties een hoge CTR hebben, dan kan je er ook voor kiezen om specifiek dat bod voor mobiele apparaten te verhogen.

Mobiele advertenties; slim voor iedere adverteerder

Het is dus zeker raadzaam om goed na te denken over je mobiele AdWords strategie. In bijna elke branche is het van belang om mobiel goed zichtbaar te zijn. Een bodaanpassing voor mobiel is snel ingesteld. Ook het maken van nieuwe mobiele advertenties hoeft niet veel tijd te kosten. Voor een display campagne kost het echter wat meer tijd om een goede mobiele advertentie op te zetten en te optimaliseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je AdWords account?

Neem vrijblijvend contact op met onze SEA Eindhoven specialisten.