Veel ondernemers onderschatten de waarde van e-mailmarketing. Misschien zien ze het als veelvuldig spammen van waardevolle klanten of hebben ze simpelweg niet de mankracht om een e-mailcampagne op te zetten. Toch is dit een gemiste kans. De implementatie van e-mailmarketing kan succesvol zijn voor uw business. Daarom geven wij enkele tips op het gebied van e-mailmarketing:

1. Profileer in plaats van personaliseer

Jaren geleden vonden we het geweldig dat we in e-mails persoonlijk werden aangesproken maar nu is het zo standaard dat het juist niet meer opvalt. Daarom wordt er nu naar het totale profiel van de lezer gekeken. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht, koopgedrag, woonplaats  en op welk apparaat opent de klant de e-mail. Het is dus verstandig om al deze gegevens aan elkaar te koppelen om zo een volledig profiel van de klant te maken.

2.Kleinere berichten

Waarom kleinere berichten steeds belangrijker worden heeft meerdere oorzaken. Allereerst heerst er wereldwijd een trend dat we minder lezen (wellicht door een overload aan informatie). Maar het is ook een gegeven dat we steeds vaker e-mails met onze telefoon openen. Meer dan de helft van de gebruikers leest zijn e-mail via de smartphone. Het gevolg hiervan is dat content hierop afgestemd dient te worden. Minder tekst, responsive design en een duidelijke call to action zijn hierin cruciaal.

3. Maak van de e-mail een beleving

Eerder is al genoemd dat mensen steeds minder lezen. Het is daarom een steeds grotere uitdaging om een hoog ctr ookwel Click Through Ratio (doorklikpercentage) te realiseren. Zorg eens voor iets anders. Het is tegenwoordig mogelijk om video/fotocarrousel in de mail op te nemen. Ook is er nog op de optie om CSS-animaties (element verandert van de ene stijl naar de andere stijl) toe te voegen. Maak van de e-mail een beleving in plaats van een stuk platte tekst met een plaatje.

4. Een duidelijke call to action

Een e-mail verstuur je niet zonder doel. Je wilt dat de lezer wordt getriggerd tot een bepaalde handeling, bijvoorbeeld het doorlinken naar een product op je website. Wat het doel ook is, de button in de e-mail waarmee dit doel gerealiseerd wordt dient duidelijk zichtbaar te zijn.

E-mailmarketing call to action

5. Maak e-mailmarketing belangrijker in je marketingmix

Na SEO (organische zoekresultaten) levert e-mail de hoogste Return on Investement (ROI) op van de marketingkanalen. Vooral nu er steeds meer gebruik gemaakt wordt van mobiele apparatuur. Een e-mail is echter snel geopend en bekeken. Zorg er daarom voor dat het budget voor e-mail in contrast staat met de resultaten.

E-mail marketing is een succesvol middel, mits het goed wordt ingezet. Wilt u e-mail inzetten voor uw onderneming en kunt u hier extra hulp bij gebruiken? E-mailmarketing is één van de diensten van Extendure. Neem contact met ons op om hierover te sparren.