Een succesvolle YouTube video kan je zomaar in één klap bekend maken. YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken. En elke dag worden er honderden miljoenen uren aan YouTube video’s bekeken en miljarden weergaven gegenereerd. Online video wint steeds meer aan populariteit bij een groeiend wereldwijd publiek. Het is een simpele manier om veel mensen te bereiken. Er verschijnen dagelijks vele nieuwe YouTube video’s. De meest bizarre kattenfilmpjes tot de nieuwste hit van Adele. Een goede tool dus om je online marketing mix mee uit te bouwen. Video marketing op YouTube kan voor veel naamsbekendheid zorgen. Als je online YouTube video eenmaal viral gaat, kan je concluderen dat je YouTube video een succes is.

De toegevoegde waarde van een YouTube video

Een YouTube video plaatsen is een uitstekend online marketinginstrument. Je kunt YouTube video’s altijd inzetten om bijvoorbeeld je product of dienst in beeld te brengen. Dit kan een doorslaand succes worden. Het is goed om je doelgroep en klanten op de hoogte te houden door middel van een YouTube video. Meer toegevoegde waarden:
–          Een YouTube video is visueel
–          Een YouTube video kan heel persoonlijk zijn
–          Makkelijk video’s delen via social Media
–          Video verbetert de vindbaarheid van uw website
–          Leent zich goed voor educatie, leadgeneratie en sales

Vele voordelen van een succesvolle YouTube video

Attentiewaarde

Attentiewaarde wordt uitgelegd als de mate, waarin een communicatie-uiting in staat is met succes de aandacht van het publiek te trekken. Mensen nemen meer informatie in zich op dan door het lezen van een stuk tekst. Bij een video wordt een onderwerp visueel en vocaal uitgelegd. Hierdoor hoeft de kijker zich minder in te spannen en komt de boodschap gemakkelijker over. Het blijkt dat mensen langer op een website blijven met een video.

Hogere positie in Google

Wanneer je naar de links van de video’s in de zoekresultaten kijkt, zie je dat ze geen of weinig inkomende links hebben. Video’s hebben veel minder sociale bewijskracht nodig om hoger te ranken dan artikelen. Een video heeft een 41% hogere CTR (Click- Through- Ratio) dan zoekresultaten die uit tekst bestaan. De CTR geeft de verhouding weer van mensen die de advertentie zien en mensen die doorklikken naar de website.

Persoonlijker, betrouwbaarder en echter

Een website is een digitale vertegenwoordiging van je bedrijf, maar is erg abstract. Klanten vinden het fijn dat een bedrijf bestaat uit echte betrouwbare mensen. Net als producten die degelijk en betrouwbaar moeten zijn. Met een online YouTube video op je website kan je aan je publiek tonen. De drempel om producten te bestellen of om contact op te nemen zal door een sterke YouTube video kleiner worden.

Sales UP

Veel van de online shoppers vinden een video bij een product overtuigender dan foto’s en tekst. Bezoekers die een productvideo hebben gezien zullen eerder overgaan op aanschaf van het product en/of dienst. Vandaar dat er in vele winkels tegenwoordig beeldschermen hangen bij bepaalde producten. In een YouTube video kun je producten of diensten succesvol en helder presenteren. Een YouTube video komt betrouwbaarder, persoonlijker, echter en menselijker over dan platte tekst met een plaatje erbij.

Delen via social media

YouTube video’s kunnen makkelijk worden verspreid via verschillende social media kanalen. Mensen die jouw YouTube video interessant vinden zullen deze dus ook delen via social media. Dit gebeurt als er een video op je Facebook tijdlijn staat en iemand deze ook op zijn tijdlijn zet. Dit helpt zeker mee aan je succes. Via deze weg komt je video/boodschap bij een grote groep geïnteresseerden terecht. Dit zou zomaar veel meer bezoekers kunnen opleveren.

email op mobiel


Talloze toepassingen

Jouw YouTube video kan een succes zijn bij verschillende onderdelen.
Vertoon je YouTube video op:
–              Je website of webshop.
–              Social media kanalen.
–              Je presentaties. Om meer uitstraling te geven.
–              Beurzen.
–              Je mobile telefoon/tablet/laptop.
–              School als lesmateriaal.
–              Blogs.
–              Product presentaties.

De kracht van YouTube video’s

YouTube video’s krijgen steeds meer betekenis. Bijna ieder gezin heeft wel een tablet en vrijwel iedereen heeft een smartphone. De dunne smart tv’s maken via wifi ook al verbinding met het internet. De mogelijkheid dat je succesvol wordt met je YouTube video is vele malen groter en simpeler dan vroeger. De inhoud van een YouTube video is wel van belang voor het succes. Humor, lifestyle en hartverwarmende video’s waarbij het ‘cuteness level’ de pan uit rijst, doen het altijd goed. Maar ook irritante YouTube video’s kunnen succesvolle virals worden. Als de video maar iets bevat wat blijft hangen, zoals bijvoorbeeld de irritante Telfort commercials. Of de commercial van hoyhoy een zorgverzekeraar. Deze commercial heeft vorige jaar zelf de Loden Leeuw gewonnen, voor de meest irritante commercial. Maar bijna iedereen kent die reclame dan ook. YouTube video’s kunnen ondersteund worden door social media marketing, email marketing en SEO (zoekmachine optimalisatie).

Hulp nodig?

Wij kunnen eenvoudig helpen aan je succes. Bedenk goed wat je wil bereiken met je online marketing campagne. Voor hulp of advies, kun je ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen.