Het Google algoritme verandert zo ontzettend vaak dat het als SEO marketing specialist vaak lastig is bij te houden. Hoe blijf je nu toch scoren op je SEO zonder constant het Google algoritme in de gaten te moeten houden? Waar moet je rekening mee houden in je SEO strategie? Mobiele content, zoekwoord-optimalisatie, killer content, lokale SEO optimalisatie en nog veel meer. Om de SEO voor je webshop of webwinkel een beetje op weg te helpen hebben we hier de beste SEO-tips voor dit seizoen voor je.

Mobile is now!

Responsive of adaptive webdesign is een absolute must voor de looks en bovenal je conversie. Optimaliseer je webshop voor mobiel liever gisteren dan vandaag. Steeds meer bezoekers in Nederland en ver daarbuiten bezoeken websites en webshops vanaf hun mobiel. Het mobiel optimaliseren van je webshop levert je ook direct een voorkeurspositie op bij Google. Dit doet je organische positie in de Google zoekmachine direct veel goed. Smartphones en tablets zijn de devices waar je rekening mee moet houden. Zorg voor o.a. voor afbeeldingen die net zo geweldig zijn op desktop als op de handheld apparaten en houdt je website teksten beknopt en to-the-point.

Killer content wint van zoekwoord-optimalisatie

SEO-optimalisatie voor websites en webshops tips en 5 super strategieën voor betere webshop conversie. De voorgaande zin is vrij onleesbaar en ergerlijk, niet? Waar je een paar SEO jaar geleden nog gemakkelijk kon wegkomen met een simpel verhaaltje gevuld met onleesbaar veel zoekwoorden, is het speelveld nu 180 graden gedraaid. Killer content is de nieuwe norm. Het is eindelijk content die gemaakt is voor de website bezoeker en geen zoekmachine algebra. Hieronder vallen informatieve blogs, video’s, stappenplannen, checklists, handleidingen en casestudies. Redeneer hierbij altijd vanuit de behoefte van de bezoeker. Vraag ze bijvoorbeeld gewoon via social media wat ze willen lezen/zien. Ga aan de slag met creatief schrijven en je bezoekers zullen voor je killer content terug komen naar je site.

target local

Lokale SEO is wat consumenten zoeken

Doet je bedrijf zaken met consumenten of andere bedrijven? Zowel B2C en B2B bedrijven kunnen echt niet meer om lokale SEO heen. Uit recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 45% van alle zoekopdrachten van consumenten van ‘lokale aard’ zijn. Dit betekend dat je als webshop een locals first strategie kunt toepassen. Vooral omdat een aanzienlijk deel van die lokale klanten converteert en uiteindelijk die zo gewilde aankoop doet. Ga bij deze strategie verder dan alleen lokale zoekwoorden, kijk naar wat er in de regio speelt en ga daarop in (zie punt 2). Lokale targeting zorgt voor een warm bad bij de bezoeker, leer deze kennen en het zal zich uitbetalen.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op