SEO toptermen zijn een belangrijke motor in het online succes van de grote jongens. Longtail is een tool voor de gewiekste en slimme kleinere spelers. Hoe je dit kunt gebruiken om je online vindbaarheid te verbeteren lees je hier. Om terug te komen op de vorige uitspraak: ‘SEO toptermen VS longtail’ is zoiets als ‘vliegtickets Zuid-Afrika VS Goedkope vliegtickets naar Krugerpark in Zuid-Afrika bestellen’. Dit blog zal het voor je verklaren.

Wat is Longtail SEO?

Longtail SEO is in tegenstelling tot toptermen SEO, het focussen op zeer specifieke zoekopdrachten. Hoe specifieker je longtail zoekwoorden zijn, hoe beter zelfs. Waar de grote spelers zich focussen op de basale zoektermen kun je met longtail SEO de krenten uit de spreekwoordelijke SEO pap vissen. Waar iemand die bijvoorbeeld opzoek is naar een reis in Zuid-Afrika, maar nog niet weet waar, hoe en wat ze precies wil, zal zoeken naar ‘vliegtickets Zuid-Afrika’. Op deze SEO toptermen komen veel mogelijkheden, maar weinig specifieks. De concurrentie is hevig en de kans op succes klein. Dan komen de SEO longtail zoekwoorden van pas. Na een tijdje klikken en zoeken zal ze uitkomen op bijvoorbeeld,  ‘goedkope vliegtickets naar Krugerpark in Zuid-Afrika bestellen’. Hier pak jij je kans!

Longtail SEO staat dus voor het pakken van kansen die anderen laten liggen.

krugerpark zoeken

Longtail SEO tot een succes maken

Zoals besproken in het vorige blog is het goed ranken op Longtail zoekwoorden kansrijker dan op toptermen, echter is het zoekvolume ook aanzienlijk kleiner vaak. Breng daarom goed de thema’s die voorkomen op je website in kaart. Hierdoor heb je inzichtelijk op welke thema’s je kansrijk bent om je SEO ranking een boost te geven. Gebruik al deze thema’s om te scoren. Het kost veel tijd en moeite, maar uiteindelijk zal de beloning topposities zijn op zeer specifieke Longtail zoekwoorden. En deze specifieke woorden zorgen dan uiteindelijk weer veel gerichte conversie, dat is wat je wilt.

Gebruik de juiste woorden voor je SEO boodschap

Verder is het bijvoorbeeld bij wildpark of safari vakanties in Zuid- Afrika belangrijk te weten waar mensen naar zoeken. Gebruik hiervoor de Google Keyword Planner. Maak nieuwe combinaties en kijk naar de thema’s die de consument aanspreken. Ga voor SEO termen zoals, The big five spotten, Back to basic, specifieke lodges of typische dieren die te spotten zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken zolang de SEO thema’s maar bij jouw landingspagina’s passen.

wildlife

Longtail SEO vraagt om een nog specifieker verhaal

Relevantie is het codewoord bij de Longtail SEO landingspagina’s . Als je eenmaal de consument hebt overtuigd dat jouw pagina hem of haar gaat helpen, dan moet je dat nog waarmaken. Schrijf dus altijd naar de vraag en behoefte van de consument. Je wilt de bezoeker, die je hebt overtuigd met je SEO Longtail, ook iets als dank meegeven. Echte nuttige informatie, achtergronden, het oplossen van vraagstukken, noem het maar op. Zorg voor goede en bruikbare content zonder je SEO Longtail mindset te verliezen. Want ja, zoekwoorden blijven belangrijk voor de vindbaarheid. Zorg ervoor dat je landingspagina toegevoegde waarde heeft, zo trek je de consument over de streep om met jou in zee te gaan.

Vraag of opmerking over dit blog? Kom in contact met één van onze SEO specialisten in Eindhoven