Het nieuwe sociale netwerk, Rich Kids, is een app die in alles lijkt op Facebook, Twitter en vooral Instagram. Echter is één klein dingetje anders. Volgens de ontwikkelaars van het sociale platform Rich Kids is hun app “het meest exclusieve sociale netwerk ter wereld”. Waar iedereen gratis een Instagram account kan aanmaken is dat bij de app van Rich Kids niet mogelijk. Om gebruik te maken van de exclusieve applicatie moet je eerst € 1000 per maand neertellen. Alles onder het mom van, niet omdat het moet, maar omdat het kan. Maar wat trekt deze steenrijke ‘Rich Kids’ nu zo aan in dit nieuwe platform?

Is social media voor exclusieve groepen een trend?

Volgens de makers van deze app is de kracht van de huidige sociale media direct hun grootste valkuil. Waar iedereen gratis een account op Facebook of Snapchat kan aanmaken kiest Rich Kids app voor een andere weg. Voor de rijksten op de aarde lijkt exclusiviteit een woord wat onmisbaar is. Door hun maandelijkse fee van € 1000 houden ze het platform exclusief voor hun doelgroep. Een zware selectie aan de poort kun je het noemen.

De Rich Kids kunnen door deze extreem hoge fee laten zien aan andere rijke kids hoe zijn hun geld besteden (over de balk smijten). Hiermee kan er weer heerlijk ouderwets geput worden uit het ‘old boys network’, maar dan over de hele wereld. Exclusieve aandacht, daar draait deze ‘sociale’ app om.

“We are the social network with the wealthiest and the most interesting young people”

Rich Kids app

Rich Kids 1000 euro per maand membership

Naast het argument voor exclusiviteit gaat een derde van het geld naar goede doelen. Dus terwijl de Rich Kids vrijuit Champagneflessen kunnen leeggooien in de zee voor meer likes, doen ze ook nog iets goeds voor hun medemens. Waar dat dit geld exact naartoe gaat is nog niet geheel duidelijk, maar de juiste intentie is er. De vraag is nu of deze app populair gaat blijven door de nieuwigheid of dat we meer sociale segmenten gaan zien in de toekomst. Een app voor alleen armen, Poor Kids of juist voor de normale types, Mediocre Kids? Het leven in een sociale bubbel is op elk sociaal platform al aan de gang. Echter lijkt Rich Kids er als een van de weinigen recht voor zijn raap mee te adverteren.

Rich Kids of Instagram

Een gat in de markt voor rijken en superrijken

De rijken en superrijken gaan steeds meer verlangen en proberen exclusief te blijven in hun eigen wereldje. Het wordt steeds lastiger om je als welvarende medemens echt exclusief te voelen. Naast de app Rich Kids, zijn er tal van ondernemingen die zich 100% focussen op exclusiviteit voor de super rijken. Van gecustomiseerde vliegtuigen tot 100 meter jachten. Vergeleken bij deze trends lijkt de maandelijkse kostprijs van Rich Kids slechts één bolletje kaviaar op een goud bord met witte truffels.

Wil jij je ook aanmelden voor het meest exclusieve sociale netwerk ter wereld? Dat kan hier: https://richkids.life/membership/