2017 is al weer in volle gang. De hoogste tijd voor een terugblik op het Google zoekwoorden jaar 2016 in Nederland. Welke zoekwoorden waren het populairst in Nederland in 2016? Het was een behoorlijk bewogen jaar, maar toch lijken onze zoekwoorden stabiel en voorspelbaar. Hier vind je de complete lijst: Google Jaarlijst 2016 Nederland. We nemen een paar Google trends met je door.

Pokémon GO

De Pokémon Go hype is misschien wel een van de hevigste rages in Nederland sinds de introductie van de Flippo. De eerste maand gingen er al ruim 2 miljoen spelers op pad om Pokémon te vangen. Niet alleen kinderen deden mee met de rage, maar ook volwassenen. Kijkduin werd zelfs gekroond tot Pokémonhoofdstad van Nederland. De overlast voor omwonenden werd op een bepaald moment zelf onhoudbaar. In de lijst van populairste Google zoekwoorden in Nederland 2016 is dit heel duidelijk terug te zien. Een rage van ongekende omvang die het afgelopen jaar tekent.

Mannequin Challenge

‘Annemaria koekoek’ goes international. Met een grote groep mensen in een bepaalde pose ‘bevriezen’ en dat filmen. Het klinkt suf, maar de rage was ongekend. Met vele miljoenen vieuws op de meest populaire video’s vond dit ook zijn weerklank in Nederland, en daarmee in de zoekresultaten.  Een ware hype aan het einde van het jaar was geboren!

Johan Cruijff

2016 was ook het jaar van het overleiden van celebrities. Prince, David Bowie, Muhammad Ali, Carrie Fisher, Leonard Cohen, George Michael en nog veel meer. Echter lijkt een overlijdensgeval de Nederlander het hardst te hebben geraakt, die van de legendarische voetballer Johan Cruijff. In 2016 werd zijn autobiografie een bestseller en zijn herdenking in het stadion van FC Barcelona Camp Nou en het Sportgala al haast zo legendarisch als zijn persoon zelf.

Dafne Schippers

Onze Olympische 100 meter en 200 meter koningin uit Utrecht. Afgelopen zomer was het hoogtepunt met maar liefst 2 Olympische finales. Helaas was 1x zilver op de 200m de enige opbrengst van het toernooi. Nederland zocht haar in ieder geval zeer vaak via Google in 2016.

Dafne Schippers

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op