Ooit gebruik gemaakt van content series of ALT teksten op Instagram? Niet? Daarom hebben wij vijf belangrijke online marketing tips voor jou op een rijtje gezet die je waarschijnlijk nog niet kent. Met deze tips kan jij jouw online marketing optimaal verbeteren en onderscheid creëren ten opzichte van je concurrentie. Lees snel verder!

Tip 1: Lookalike audiences

Op Facebook werkt het al zeer goed. LinkedIn heeft inmiddels ook gekeken naar de mogelijkheden omtrent doelgroeptargeting en komt met een update in de target opties. Moeite met het bereiken van de juiste mensen? LinkedIn Lookalike audiences gaat je daarbij helpen. Met deze target mogelijkheid gaat LinkedIn op zoek naar een nieuwe doelgroep met dezelfde eigenschappen als je huidige bezoekers en doelgroep. Met deze nieuwe feature van LinkedIn target je alleen op actieve gebruikers en kun je vooraf al zien wat het mogelijke resultaat van je campagne zal zijn.

Tip 2: ALT teksten op Instagram

Iets waar weinig social media marketeers gebruik van maken, of weten dat het überhaupt mogelijk is. Je las het al in de titel, het gebruik van ALT teksten op Instagram. Het gaat hierbij om het toevoegen van een alternatieve tekst bij een Instagram foto. Misschien klinkt het als iets kleins, maar het heeft zeker nut om hier gebruik van te maken. Via ALT teksten zorg je ervoor dat het algoritme van Instagram beter begrijpt wat er is afgebeeld op je foto, en dat creëert een breder publiek. De kracht van ALT teksten zit hem daarnaast in de zoekwoorden die je gebruikt, want ook op Instagram is SEO van belang. Gebruik de juiste keywords en maak kans om ook buiten Instagram gezien te worden, bijvoorbeeld via Google Search.

Genoeg reden om ermee aan de slag te gaan, hieronder zie je hoe je in 2 simpele stappen een ALT tekst toevoegt aan je foto.

Voorbeeld ALT teksten op Instagram

Het is maar een kleine extra handeling voor je een foto deelt op Instagram die veel resultaat kan opleveren. Maak er gebruik van!

Tip 3: Video content

Van tekst naar foto naar video. Dit is op het moment de verschuiving die er plaatsvindt. Denk er maar eens over na, hoe vaak zie je nog een geschreven status-update van een Facebookvriend voorbij komen? Bijna nooit. Hoeveel van je vrienden posten wekelijks een foto op Instagram? Dat ligt waarschijnlijk hoger. 2019 staat in het teken staan van video content, meer korte video’s op Instagram, Snapchats of bewegende ads. De oorzaak van deze verschuiving ligt bij ons, de consument. We willen geen lange teksten lezen of statische afbeeldingen zien, bewegend beeld is wat ons het meest aanspreekt. Cisco, marktleider op het gebied van IT en netwerken voorspeld dat tegen 2021 meer dan 80% van de internet acties video is.

Tip 4: Content series

Moeite met het creëren van zinvolle content of vind je het lastig om wekelijks iets te delen op social media? Content series zijn dé oplossing. Hiermee bouw je voldoende content zonder uren tijd te steken in bijvoorbeeld het schrijven van blogs. Elke blog bevat namelijk veel meer kennis dan in één kort social media bericht past. Splits alle waardevolle informatie op en creëer op zichzelf staande content.

Maak van jouw post een spannende serie die je móet volgen. Bekijk onze socials en ervaar hoe wij van dit éne blog een content serie hebben opgezet van vijf verschillende en waardevolle berichten.

Tip 5: Micro-influencers

Iedereen weet inmiddels wat influencers zijn, invloedrijke mensen die online een groot publiek bereiken. Ook influencer-marketing is sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit de online marketing sector. Toch ontstaat er een nieuwe trend, die wellicht voor jouw onderneming perfect van pas komt. Micro-influencers zijn invloedrijke personen die zich richten op hun eigen niche en een specifieke doelgroep bereiken. Ook het prijskaartje is prettiger dan wanneer je een mega-influencer als Enzo Knol wilt strikken. Bij micro-influencers moet je denken aan personen met rond de 5.000 tot 50.000 volgers.

Waar je altijd aan moet denken bij het inzetten van influencers is de mate van betrouwbaarheid. Online marketing uitingen moeten authenticiteit uitstralen en geloofwaardig zijn. Zorg er dus voor dat de influencer perfect past bij je product of dienst, kies niet zomaar een leuke influencer voor zijn of haar volgers.

Bonustip: Omnichannel

Je doelgroep bevindt zich niet alleen op Facebook, zorg ervoor dat je één beeld van je organisatie neerzet. Waar of wanneer je doelgroep in contact komt met je onderneming maakt niets uit, de ervaring moet overal hetzelfde zijn en alle kanalen moeten naadloos op elkaar aansluiten. Het afstemmen van je online kanalen noemen we omnichannel.

Zelf doen of uitbesteden?

Na het lezen van deze vijf online marketing tips kan je aan de slag met het verbeteren van jouw online marketing. Heb je hier geen tijd of personeel voor? Wij helpen je graag verder met zaken als social media marketing, SEO of Google Ads. Neem direct contact op via (040) 2183 040.