Je AdWords is ingericht. Je SEO klopt, je likes op Facebook rijzen de pan uit en je tekstadvertenties staan. Toch vallen de kliks tegen. Kortom je bent goed vindbaar maar krijgt toch te weinig traffic naar je webshop of website. Wat is de volgende stap? Overweeg AdWords advertentie extensies.

Betere positie dankzij AdWords advertentie extensies

Als je gebruikmaakt van tekstadvertenties ben je al op de goede weg. Echter wil dat nog steeds niet zeggen dat je goed gevonden wordt. Met behulp van AdWords advertentie extensies kun je onder andere je vindbaarheid verbeteren. Met AdWords advertentie extensies geef je al in je advertentie meer informatie over je bedrijf. Hoe meer informatie in je tekstadvertentie, hoe belangrijker Google je advertentie vindt. Dat leidt er toe dat je een betere positie krijgt binnen Google. Zo kom je boven de zoekresultaten met je advertentie in plaats van aan de zijkant. Als Google twee gelijkwaardige advertenties ziet, dus met hetzelfde bod en dezelfde kwaliteit wordt degene waarvoor een groter effect uit extensies wordt verwacht op een hogere positie weergegeven. De advertentiepositie moet in beginsel wel al hoog genoeg zijn om extensies weer te kunnen geven. Ze worden dus niet altijd weergegeven.

Soorten AdWords advertentie extensies

Extensies zijn, zoals de naam natuurlijk al wel een beetje weggeeft, uitbreidingen van je Google tekst advertenties. Er zijn handmatige extensies en automatische extensies.

De handmatige extensies:
App-extensie: Geef onder de tekst van de advertentie een link weer waarmee gebruikers meteen de app van de website of webshop kunnen downloaden.
Oproepextensie: Door middel van één knop naast de advertentietekst, kunnen mensen je meteen bellen.
Locatie-extensie: Mensen die in de buurt zijn kunnen op deze manier in één oogopslag zien waar je gevestigd bent of wat je telefoonnummer is.
Recensie-extensie: Laat meteen een deel van een of meerdere positieve recensies zien.
Sitelinkextensie: Voeg links toe aan de tekstadvertentie zodat mensen sneller naar dié pagina van je website kunnen waar ze naar op zoek zijn.
Highlight-extensie: Met een beschrijvende tekst kun je mensen beter informeren over wat je te bieden hebt. Denk hierbij vooral aan de USP’s zoals: Gratis verzending, altijd de laagste prijs, vandaag besteld is morgen in huis.

De automatische extensies: (deze verschijnen vanzelf als Google voorspelt dat de extensies de prestaties van je advertentie zullen verbeteren)
Consumentenbeoordelingen: Laat bezoekers meteen hoogwaardige onderzoeksgegevens zien van wat eerdere klanten waarderen, zoals rapportcijfers.
Eerdere bezoeken: Laat gebruikers direct zien of ze via Google zoekresultaten al eerder naar je website hebben doorgeklikt en wanneer de laatste keer was.
Verkopersbeoordelingen: Geef direct bedrijfsbeoordelingen weer in de vorm van sterren.
Sociale extensies: Laat zien hoeveel volgers je hebt op Google+.
Dynamische website-informatie: Hiermee worden automatisch extra gegevens over de bestemmingspagina weergegeven.

Extensies in de testfase:
Form extensie: Met een zoekveld in je AdWords advertentie kunnen bezoekers direct zoeken naar de pagina waar ze heen willen. Deze extensie is tot nu toe nog maar door een beperkte groep te gebruiken.

Hoe werken AdWords advertentie extensies?

Hoe pak je dat nou aan, al die AdWords advertentie extensies? Ten eerste is het belangrijk te kijken naar welke extensies een toevoeging zijn voor je webshop of website. Niet iedere extensie is namelijk persé een nuttige toevoeging voor je shop. Als je geen app hebt, dan plaats je geen app-extensie en als je alleen online verkoopt, is een locatie-extensie niet noodzakelijk. Nadat je bepaald hebt van welke extensies je gebruik wil gaan maken, kun je de juiste informatie gaan vergaren om de extensies in te vullen. Hierna breng je de juiste content aan in Google AdWords. Het scheelt dus of je kiest voor automatische of handmatige extensies. Zoals eerder gezegd, is een belangrijke voorwaarde van Google dat je advertenties al wel potentie hebben. Anders kan het zijn dat de extensies niet getoond zullen worden. Je betaalt niets extra voor AdWords advertentie extensies. Wel betaal je natuurlijk gewoon voor de kliks. Behalve kliks op recensie-extensies, sociale extensies en verkopersbeoordelingen, deze kosten niets. Het enige wat je nu nog rest is de resultaten bekijken (Google Analytics), content wijzigen of verbeteren en continu blijven meten.

 

‘De CTR kan tot zo’n 30% toenemen bij het toevoegen van advertentie-extensies’

 

Andere voordelen van AdWords advertentie extensies

Met de AdWords advertentie extensies verbeter je niet alleen je vindbaarheid. Je haalt uit de extensies veel meer voordelen. Denk bijv. aan een betere call-to-action bij de oproepextensie. Door de mogelijkheid tot contact opnemen eenvoudiger te maken, is de kans dat er daadwerkelijk contact opgenomen wordt, veel groter. Denk ook aan een lagere bouncerate door bijv. de sitelinkextensie. Als mensen in één klik naar een specifieke pagina komen en niet via je homepage nog lang moeten zoeken naar de geschikte pagina, zullen ze de site als zeer prettig ervaren en vaker terugkomen. Als je het ze te ingewikkeld maakt om de juiste pagina te vinden, kunnen ze net zo goed naar de concurrent gaan. Uiteraard krijg je ook veel meer kliks. Uit onderzoek blijkt, zo is te lezen op Leadrs, dat de CTR tot zo’n 30% kan toenemen bij het toevoegen van advertentie-extensies.

Consumentenbeoordelingen

Een laatste voorbeeld zijn de consumentenbeoordelingen of verkopersbeoordelingen. Bijv. voor een webshop zijn deze ideaal. Mensen hechten nou eenmaal veel waarde aan de mening van andere consumenten. Als zij in één oogopslag kunnen zien dat je producten met tevredenheid zijn ontvangen, zijn zij eerder geneigd ook door te klikken. Wat we bij de voordelen niet moeten vergeten is natuurlijk het feit dat Google je als ‘belangrijker’ ziet als je de juiste extensies toevoegt.

Kortom; genoeg redenen dus om snel te starten met AdWords advertentie extensies. Komt het nu als een grote brij informatie op je af en heb je geen idee waar of hoe je hiermee moet beginnen? Daar helpen wij je natuurlijk graag een handje bij. Neem contact met onze SEA specialisten als je meer wilt weten of hulp nodig hebt!