De LinkedIn lay-out hoort al tijden bij de meest stabiele lay-outs op alle sociale netwerken. maar ze hebben bij LinkedIn ook gedacht aan vernieuwing voor 2017 met de nieuwe LinkedIn lay-out. Er zal niks wereldschokkends veranderen in de tijdlijn, maar er zijn wel wat interessante dingen te vinden. Ik neem je mee door de meest in het oog springende veranderingen van de nieuwe LinkedIn lay-out. Zo ben je in een paar minuten weer helemaal op de hoogte.

De nieuwe LinkedIn design features

    • Een lay-out met een grotere focus op de newsfeed
    • Nieuwe messaging-functie vergelijkbaar met Facebook Messenger incl. chat-bot voor het plannen van vergaderingen met Google Calendar
    • Meer nadruk op je Notificaties
    • Verbeterde zoekfuncties
    • Je kunt een leesbevestiging inschakelen

LinkedIn lay-out wijzigingen 2017 update

Op het gebied van gebruikersgemak zijn er zoals altijd een aantal opties die op een andere plek te vinden zullen zijn. De nieuwe LinkedIn lay-out is daarop geen uitzondering. Zo zijn na de update de volgende twee onderdelen die voorheen gewoon een menukeuze waren alleen nog op aanvraag te doen:

– Je profiel opslaan als PDF
– Het exporteren van LinkedIn-connecties

LinkedIn Layout Update

Verandering in de lay-out opties

Verder zijn er na de update ook een aantal LinkedIn opties niet meer beschikbaar zoals:

– Het taggen van je connecties en het inzetten van je relationship management
– Lidmaatschappen en Organisaties
– URL’s voor je LinkedIn-activiteit (Posten, Aandelen etc)
– Full Profile Details zijn alleen nog maar beschikbaar als je blijft klikken op ‘Meer’
– Advanced Search zit niet meer op de bovenkant van je scherm
– LinkedIn berichten heten voortaan ‘artikelen’ en worden niet langer zomaar gedeeld met al je LinkedIn connecties

Na de eerste blik op de nieuwe LinkedIn lay-out overheerst bij mij het gevoel dat het een verfijnde Facebook lay-out kopie met Whatsapp features is geworden. Dit is niet per definitie een slechte ontwikkeling, maar het lijkt zo wel alsof LinkedIn achter de massa aanloopt in plaats van erop vooruit gaat. Wie weet zullen er in versie 2.0 nog een aantal wijzigingen komen in de lay-out. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En voor nu veel succes met het ontdekken van de nieuwe mogelijkheden van LinkedIn!