Facebook kondigde afgelopen dinsdag een aantal nieuwe functies aan. Benieuwd naar wat deze zijn? Lees dan gauw verder.

Tijdslimiet op Facebook en Instagram

Heb jij je ooit afgevraagd hoeveel tijd je eigenlijk per dag besteedt aan social media zoals Facebook en Instagram? Waarschijnlijk meer dan je durft toe te geven. Facebook heeft daarom een aantal nieuwe functies aangekondigd, waarmee je een gezondere relatie met de kanalen opbouwt.

Facebook houdt bij hoelang mensen al actief zijn en zal door middel van een nieuw dashboard gebruikers eraan herinneren hoeveel tijd ze besteden aan het platform. Daarnaast kun je binnenkort reminders aanzetten die jou vertellen hoeveel tijd je hebt doorgebracht op Facebook en Instagram en kun je eenvoudig pushmelding uitschakelen (tot 8 uur). Dat zou ervoor moeten zorgen dat mensen bewuster omgaan met hun tijd. Helaas zullen we deze functies enkel en alleen op de mobiele versie tegenkomen en niet op de desktop variant.

Facebook-and-Instagram-Daily-ReminderBron: techcrunch.com

Persoonlijk Menu

Ook de mobiele app van Facebook zal gaan veranderen. Facebook verkondigde dat zij de zoekbalk aan het herontwerpen zijn (aan de onderkant voor iPhones en aan de bovenkant voor Android telefoons). Hiermee willen zij hun gebruikers shortcuts bieden die leiden naar de functies die zij het meeste gebruiken. Facebook bepaalt aan de hand van je gebruik en door middel van een algoritme welke knoppen je te zien krijgt. Het aantal knoppen in de menubalk zal per gebruiker verschillend zijn. Je krijgt uiteindelijk een hele eigen Facebook app.

Facebook is deze functies al aan het testen sinds Februari en zal deze functies de komende twee weken uitrollen onder hun bijna 2 miljard gebruikers.

Ben je geïnteresseerd in Facebook? Lees dan eens ons blog over hoe je meer likes op Facebook kunt krijgen.