Iedereen die al wat langer in het online marketing wereldje zit weet dat Instagram up to date houden topsport is. Wie heeft er nou nog de tijd om elke dag te kijken wanneer je het beste kan posten en om dit meerdere keren per dag te herhalen? Stiekem gaat hier veel meer tijd in zitten als je hoopt. Er bestaan al een tijdje externe creator accounts die je kunnen helpen om Instagram posts te plannen om tijd en moeite te besparen. Recent is Creator studio Instagram van Facebook opgekomen met een aantal nieuwe functies. Zo heb je met deze creator studio geen externe tool of partij meer nodig om je content te plannen. In dit blog leren we Creator studio Instagram kennen en benoemen we de voor -en nadelen. Lees je mee?

Wat is Creator studio voor Instagram? 

Creator studio Instagram geeft je toegang tot al je Instagram fotoberichten, video, carrousel, verhaal en zelfs IGTV. Het geeft een overzichtelijk beeld van wat er in je Instagram feed staat aan content. Verder kun je ook filteren op wat er gepost/gepland is, zodat je bijvoorbeeld de post van een bepaalde datum kunt terugzoeken of juist alleen stories kan bekijken. Net zoals Instagram geeft Creator studio Instagram inzicht in de activiteit van je doelgroep en kun je de statistieken in zijn algemeen en per post bekijken. Het heeft veel weg van Instagram, waardoor het vertrouwd en gebruiksvriendelijk is. Nog een plus is dat het overzicht duidelijker is dan dat van Instagram door het gebruik van visuals en kleurtjes.

Creator studio instagram-facebook

Creator studio instagram-facebook

Hoe kan ik me aanmelden voor Creator studio Instagram?

Als eerst stap is het belangrijk dat je Instagram op ‘zakelijk’ staat. Vervolgens is het van belang dat je Instagram verbonden is met een zakelijk Facebook account. Als je dit nog niet hebt moet je dit aanmaken voor je Creator studio Instagram kan gebruiken. De volgende stap is het verbinden van je zakelijke Facebook account aan de creator studio: je gaat naar Creator studio Instagram en volgt de rest van de instructies op. Deze stappen spreken voor zich.

Hoe plaats ik een bericht met Creator studio Instagram?

Als je eenmaal verbonden bent met Creator studio Instagram kun je meerdere accounts beheren. Je kan een bericht op het moment zelf meteen plaatsen of vooruitplannen. Je gaat naar nieuw bericht linksboven en vervolgens kies je de afbeelding die je wilt plaatsen. Je kan hashtags, locatie en tags toevoegen in de post. De hashtags kunnen niet als reactie geplaatst worden dus deze moet je in het bericht zelfs plaatsen. Als je klaar bent met de post maken zie je rechtsonder ‘publiceren’ staan. Als je wilt plannen moet je op het wijzertje klikken dan kun je kiezen welke datum en welk tijdstip je de post wilt plaatsen. Dit plannen kun je voor al je instagram accounts doen. Het is zeker een aanrader om dit te doen, zeker voor het weekend, zodat jouw Instagram te alle tijden actief is.

Creator studio instagram

Creator studio instagram

Zijn we fan van Creator studio Instagram?

Creator studio Instagram heeft een aantal nieuwe opties waar we erg blij mee zijn. Er zijn echter nog een aantal dingen die beter zouden kunnen. Zo is het (nog) niet mogelijk om stories te plannen, heb je niet de mogelijkheid om interactie aan te gaan en zijn de statistieken hetzelfde als bij Instagram. Des al niet te min geeft dit account veel overzicht, kan je IGTV plannen en kun je gratis onbeperkt posts publiceren en/of plannen. Vergeleken met andere creator accounts zijn er veel voordelen, maar er valt nog veel te winnen.

Wil je meer weten over social media? Of een nieuw platform leren kennen zoals Creator studio Instagram? Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden!