Social Media op Moederdag

Helaas is Moederdag weer voorbij. Wij hopen in elk geval dat iedere moeder een hele fijn dag heeft gehad. Ook het internet pakte weer groot uit voor Moederdag. Ontzettend veel bedrijven hebben Facebook ingezet op Moederdag. De meeste bedrijven schreven een leuke berichtje op de dag zelf, maar er waren ook een aantal bedrijven die al anderhalve week van te voren producten aan het promoten waren voor Moederdag. Tegenwoordig zitten niet alleen de jongeren op social media, maar ook de ouderen generatie waaronder de moeders zelf. Het inzetten van social media voor Moederdag is dan ook een briljante marketing zet. Wij zetten de 5 leukste social media posts van Moederdag voor jou op een rijtje!

Bijenkorf

De Bijenkorf organiseerde een High tea voor moeders met hun kinderen. De kinderen mochten een eigen jurk ontwerpen. Aan het einde van de dag werd er per filiaal een winnares bekend gemaakt die de mooiste jurk had ontworpen. Dit is een goed voorbeeld van het slim inzetten van Social Media op Moederdag.

bijenkorf social media Moederdag

McDonalds

Natuurlijk niet te ontbreken McDonalds! De fastfoodketen zetten ook Facebook in om aandacht te vragen voor Moederdag. McDonalds had op de 13e een mooie post gemaakt om kinderen te herinneren dat het de 14e Moederdag is en dat ze zeker even langs McDonalds moesten komen om hun moeders te trakteren op iets lekkers!

mcdonalds social media Moederdag

 

Loesje

Loesje is echt een begrip geworden en daarom mag Loesje natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Loesje inspireert dagelijks vele mensen met haar teksten.  Zij had voor deze Moederdag ook weer een speciale tekst geschreven.

Loesje social media Moederdag

Gall & Gall

Gall & Gall was ongeveer een week voor Moederdag al producten aan het promoten, maar op Moederdag zelf hadden ze ook nog een speciale actie voor als je Moederdag was vergeten!

gall & gall social media moederdag

 

The Silver Mountain

Ook The Silver Mountain had een leuke post voor Moederdag! Dit bedrijf verkoopt zilver en goud. De leuke tekst: Een goede moeder is goud waard, vonden wij leuk bedacht. De tekst past helemaal bij het bedrijf!

TSM social media Moederdag

Het is belangrijk om in te spelen op Moederdag via social media. Iedereen koopt tegenwoordig alles online. Het is belangrijk om ruim van te voren te beginnen met het promoten van je producten voor Moederdag. Heb jij een bedrijf die eigenlijk niks te maken heeft met Moederdag? Dan is het nog steeds leuk om op Moederdag zelf een berichtje te plaatsen voor Moederdag! Dit laat zien dat je er toch aan gedacht hebt.