Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het  moment dan echt aangebroken. De wereld is ‘mobile-first‘ geworden.  Volgens de meest recente gegevens uit Google analytics van Google blijkt  dat bij miljoenen websites meer dan de helft van alle webverkeer nu afkomstig van smartphones en tablets. Mobiele advertenties zijn zodoende een niet te onderschatten kracht in het online landschap geworden. Smartphones en tablets zijn echt een verlengstuk van de mens geworden. Hoe kun je hier op inspelen?

Adwords aanpassen voor mobile-first

Het kleine mobiele scherm heeft het advertentiegebied gerevolutioneerd. Tekst advertenties gaan er daarom anders uit komen te zien in een mobile-first world. Waar Google eerder dit jaar al de advertenties rechts in het scherm op de desktop heeft weggehaald, introduceert de internet gigant nu de grootste verandering in advertenties sinds het bestaan van Adwords (15 jaar geleden). Alles dient geoptimaliseerd te worden voor schermen van een mobiele telefoon, daarom zijn nu de expanded tekst ads geïntroduceerd. Dit betekent meer ruimte om informatie bij de advertentie te verschaffen. In de onderstaande afbeelding vindt je de grootste veranderingen.

Adwords Text Ads Mobile

Mobile-first bieden en bodaanpassingen doen

Ook biedsysteem van Adwords is op de schop genomen. Dit is gedaan met als doel om de adverteeder meer controle en flexibiliteit te bieden. Binnenkort wordt het mogelijk om biedingen aan te passen aan ieder apparaat. Waar je voorheen alleen biedingen op desktop en mobiele telefoons kon onderscheiden, wordt het binnenkort mogelijk om ook specifiek voor tablets bodaanpassingen te doen.  Daarnaast is het mogelijk om je initiële bod tot maar liefst 900% te verhogen. Meer precisie is wat Google hiermee voor haar adverteerders wil bereiken.

Mobiele advertenties aanpassen aan mobiele view 

Naast tekst advertenties zullen ook de display advertenties aangepast gaan worden. Mobile-first heeft een heel nieuw universum van ruimte gecreëerd. Denk aan mobiele websites, apps of video’s, deze zien er op mobiel natuurlijk allemaal anders uit dan op desktop. Met de nieuwe ‘responsive ads for display’ past Google de display advertenties aan zowel mobiele websites als apps aan. Daarnaast is het alleen nodig om een koptekst, beschrijving, afbeelding en URL aan te leveren. Google maakt en optimaliseert vervolgens de advertenties automatisch voor je.

Responsive ads telefoon

Lokale zoekadvertenties op Google.com en Google Maps zullen prominenter in beeld komen. Ook zullen onder andere koffie zaken,  benzine stations en restaurants vastgepind worden op Google Maps. Zo krijg je bedrijven op je route te zien terwijl je rijdt. Dit alles wordt gedaan om locatieadvertentie op mobiel te bevorderen.

Succes in een mobile-first world

Voor consumenten vervagen de grenzen tussen hun online en offline leven. In combinatie met de grote verschuiving naar mobiel, is de consumenten daarom continu opzoek naar bedrijven zoals die van jou. Zie ook het bovenstaande filmpje over wat Google ‘Micro-moments’ noemt.

Juist door het feit dat de consument continu bereikbaar is, is het cruciaal voor ieder adverterend bedrijf om op mobiele apparaten aanwezig te zijn. Google heeft de stap naar de mobile-first world al gemaakt, adverteerders dienen dit nu te volgen. Let daarom goed op de bovengenoemde veranderingen en zorg dat jouw bedrijf ook mee verschuift naar een mobile-frist world.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Neem contact op met onze SEA specialist uit Eindhoven voor meer informatie.