De Pokémon Go hype gebruiken om winkel bezoekers te krijgen? Het mag dan geen online marketing zijn, maar marketing is het zeker. Meer winkel bezoekers en gratis exposure, dat is wat je te wachten staat als je goed op de Pokémon go hype inspeelt. Mocht je de afgelopen dagen mensen starend naar hun telefoon voor je winkel hebben zien staan, let dan even op!

Pokémon Go nog niet uit, maar nu al een succes

Pokémon Go is nog niet eens officieel uit en Nederlandse fans zijn al in de ban van het augmented reality spel. Via een omweg is het spel namelijk al wel te downloaden. De kans is dan ook groot dat wanneer je door de stad loopt, een groep mensen bij elkaar ziet staan, starend naar het scherm van hun telefoon omdat er daar een Pokémon verborgen zit.

Pokémon Go als marketing instrument

Misschien ben je ze al tegengekomen, jongeren (maar ook genoeg 25-plussers) die rondom je winkel gaan staan om bepaalde (digitale) voorwerpen uit de Pokéstop tehalen. Of misschien om die ene zeldzame Pokémon te vangen. Op deze manier komen spelers niet alleen nieuwe Pokémons, maar ook andere spelers én locaties tegen. Dat laatste kan erg interessant zijn voor jouw winkel, het aantal bezoekers ervan en natuurlijk de gratis exposure. De onderstaande Tweets geven voorbeelden van winkels die op een slimme manier op de hype inspelen.

Lok Pokémon én bezoekers naar jouw winkel

Heb jij Pokémon Go al gedownload? Nog niet? Doe dat dan snel, want wellicht liggen er kansen voor jouw winkel. Ligt jouw winkel dicht bij een Pokestop, deel dit dan via social media en maak er een leuke actie bij. Creativiteit is hierbij het sleutelwoord. Is het rustig in je winkel, dan kan je gebruik maken van zogenaamde ‘Lure Modules’. Nadat je deze hebt gedownload en hebt ingezet op jouw Pokéstop (lees: winkel) worden Pokémons (en potentiele bezoekers!) voor 30 minuten naar je winkel gelokt!

De hype is groot, maar zal binnenkort alleen maar groter worden, als het spel daadwerkelijk uit is in Nederland. Hiermee heeft Nintendo niet alleen een innoverend spel op de markt gebracht, maar ook een heel nieuw marketing kanaal. Speel er daarom op in als een echte marketeer!

Mochten er nog mensen zijn die een Grimer willen vangen, kom dan eens een kijkje nemen bij Extendure!

Pokemon bij Extendure

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!