Veel bedrijven lopen tegen het probleem aan dat het aantal Likes op Facebook en het bereik de laatste tijd verder afnemen. Het algoritme van Facebook speelt hierin een grote rol maar ook het doel van Facebook om meer en meer te verdienen. Wil je succesvol zijn op Facebook  dan ontkom je er bijna niet meer aan om ook intensief in te zetten op Facebook advertising. Dit laatste daar gaan we het in dit artikel niet over hebben. Wel over enkele trucs die ervoor zorgen dat het bereik en aantal Likes op je Facebookberichten groter kan worden. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

1. Video is key voor meer Likes op Facebook

Facebook wordt door veel gebruikers voornamelijk gebruikt voor het bekijken van interessante video’s. Niet voor niets dat een video in het algoritme van Facebook vaak beter presteert. Het is belangrijk dat je video’s direct uploadt in Facebook en geen link naar Youtube gebruikt. Dit laatste wordt namelijk bestraft. Daarnaast is het belangrijk dat je video grappig is of inspeelt op emotie om zo de aandacht van de kijker vast te houden. Omdat er tal van mogelijkheden zijn met video content licht ik enkel de belangrijkste opties even kort voor je toe:

  • Experimenteer met Live-video’s: Het voordeel van deze functie is dat je volgers een melding krijgen. Bij een goede aanpak kan dit zorgen voor meer bereik en meer likes op Facebook.
  • Video’s met ondertiteling werken beter: Veel Facebookgebruikers bekijken een video vaak zonder geluid. Met ondertiteling kun je ervoor zorgen dat ze toch blijven kijken omdat ze door de ondertiteling de essentie van je video meekrijgen.
  • Geef antwoord op vragen: De aandacht van de kijker vasthouden is belangrijk. Zorg dat je aan het einde van je video antwoord geeft op een interessante vraag waar je gedurende de video naartoe werkt.

Meer likes op Facebook door video

 

2. Facebook bestraft clickbait

In een eerder blog hebben we het al gehad over de Facebook regelgeving 2018. Zogenoemde ‘clickbait’ voor meer Likes op Facebook wordt strenger bestraft. Onder clickbait verstaan we berichten waarin de opdracht wordt gegeven om vrienden te taggen, een bericht te liken of een bericht te delen. Daardoor zal het bereik van je posts verder afnemen. Je doet er daarom verstandig aan om te zoeken naar vernieuwende, creatieve manieren voor het verkrijgen van meer interactie op je berichten. Recent heeft Facebook de poll functie weer mogelijk gemaakt. Middels foto’s of Gifjes kun je jouw volgers laten stemmen. Je kunt bijvoorbeeld twee producten uit je webshop naast elkaar zetten en vervolgens vragen welke ze het mooiste vinden. Een stem wordt uitgebracht wanneer iemand op een van de losse afbeeldingen klikt.

3. Blijf op de hoogte van nieuwe functies binnen Facebook

Experimenten met nieuwe functies binnen Facebook is een goede manier om op te vallen omdat concurrenten deze functies vaak nog niet gebruiken. Dit kan meer bereik, en dus ook meer Likes op je Facebook berichten opleveren. Graag geven we je een overzicht van wat er allemaal aan zit te komen zodat je weer up- to-date bent met de laatste ontwikkelingen.

  • Zoals al eerder aangegeven is de Poll-functie weer terug van weggeweest. Je kunt een poll maken in de bedrijfsmanager wanneer je een bericht opstelt. Klik op ‘evenement, Product+’. Onder dit menu vind je de optie ‘Maak een poll zodat mensen kunnen stemmen’.
  • Binnenkort wordt Facebook messenger uitgebreid met nieuwe functies. Zo komt er een directe betaalfunctie aan, wordt het gebruik van chatbots gemakkelijker en kun je eenvoudig een hotel boeken in de Messenger functie van Facebook.
  • Facebook gaat de strijd aan met Youtube. Het wordt mogelijk om via een persoonlijk televisiekanaal populaire video’s te bekijken en zelfs korte series!

Meer likes op Facebook

We hopen dat we je een aantal waardevolle tips hebben kunnen geven voor het verkrijgen van meer bereik en meer Likes op Facebook. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig hebben, neem dan gerust contact op met ons!