De Google Analytics App is sinds een tijdje te downloaden. De meeste ondernemers zijn bekend met de desktop versie van Google Analytics, de mobiele versie is een ander verhaal. Het gemak van overal en altijd de statistieken van je website bekijken is een voordeel. Vandaag de dag gaat dan ook bijna alles mobiel. Werken via de smartphone of tablet is voor velen dagelijkse kost. Hier tonen we een paar redenen om ook de Google Analytics App te gaan gebruiken.

Google Analytics App is makkelijk te gebruiken

De Google Analytics App is een gratis App voor je tablet en/of smartphone. Je kunt op ieder moment en overal de gegevens over de prestaties van je website(s) checken. De Google Analytics App past goed bij de web variant en sluit hier zeer redelijk op aan. De gemiddelde gebruiker zal misschien zelfs liever met de Google Analytics App werken dan met de desktopversie(PC/laptop) van Google Analytics. Hieronder staan een aantal voorbeelden, waarom je de Google Analytics App wellicht iets voor jou is:

1. Altijd en overal je gegevens beschikbaar.
2. Heel snel schakelen tussen je websites.
3. Handige overzichten met direct de belangrijkste gegevens die je wilt zien.
4. Compacter en minder complex.
5. Duidelijke grafieken en lijsten die makkelijk te begrijpen zijn.
6. Eenvoudig de analyse periode aanpassen.
7. Segmenteer je gegevens met enkele vingerafdrukken.
8. Krijg alle voordelen van mobiel.

Steeds wanneer de applicatie opent kom je bij een snelle inlog procedure. Na het inloggen krijg je iedere keer als je de App opnieuw opent toegang tot jou website(s). De startpagina omvat de belangrijkste statistieken netjes gesorteerd terug. Google heeft rekening gehouden met diverse schermafmetingen van de Google Analytics App. Je kunt alle verzamelde informatie in een oogopslag terug zien. Deze worden duidelijk weergegeven in grafieken en lijsten. Je kunt de Google Analytics App eenvoudig downloaden uit de App Store van je smartphone.

Handleiding Google Analytics App

Gebruiksaanwijzing van de Google Analytics App

De Google Analytics App is eenvoudig en snel te gebruiken. Voor ondernemers die weinig tijd hebben om uren achter de computer te zitten is dat zeer handig. Het duurt namelijk wel even voordat je de desktop versie helemaal onder de knie hebt. De Google Analytics App heb je daarentegen zo door. Ook is het een stuk minder complex dan de Google Analytics desktop versie.

Gelukkig is de Google Analytics App door Google in het leven geroepen. De navigatie binnen de App is eenvoudig. Steeds wanneer de applicatie opent kom je bij een snelle inlog procedure. Na het inloggen krijg je iedere keer als je de App opnieuw opent toegang tot jouw website(s). De startpagina omvat de belangrijkste statistieken netjes gesorteerd. Zo kun je kort en bondig de belangrijkste gegevens zien.

Linksboven in het scherm staan 3 streepjes onder elkaar. Deze brengen je naar het submenu. Hier kun selecteren van welke hoofditems je de gegevens wilt bekijken. Dit is hetzelfde overzicht als dat op de desktopversie verschijnt. Het overzicht bestaat uit de nieuwe realtime(huidige) statistieken, de doelgroep statistieken, acquisitie, gedrag en conversies.

De overzichtspagina en het submenu.

Door hier op te drukken verschijnt de informatie in een overzichtelijke grafiek op je scherm. Onder de grafiek vind je de precieze bezoekersaantallen. Het wijst eigenlijk zichzelf.

Via het submenu kom je bij de gewenste statistieken met een grafiek en specifieke aantallen

Rechtsboven in het scherm kun je een bepaald segment kiezen. Deze variëren van nieuwe bezoekers tot bezoekers met transacties. Je kunt op ieder moment een segment selecteren waarvan je de gegevens wilt zien. Dan is er nog een balkje waar aangegeven staat over welke periode de gegevens worden berekend. Door hier op te drukken kun je een zelfgekozen periode gegevens kiezen. Dit kan alleen vandaag zijn, maar ook van een week of maand. Binnen 5 minuten heb je helemaal door hoe de App werkt. Zelfs al heb je nog nooit de desktop versie gebruikt.

Het segment kiezen en de periode vaststellen

Klein nadeel van de Google Analytics App

Een klein nadeel van de Google Analytics App id dat deze je in principe alleen toegang tot de bestaande statistieken uit de desktop variant biedt. Er zijn geen mogelijkheden om gegevens te kunnen exporteren in een PDF bestand bovendien ontbreken de beheerders opties. De Google Analytics App is erg handig om bijvoorbeeld onderweg vragen te beantwoorden van klanten of collega’s. Het is een welkome aanvulling voor onderweg. De boodschap is dan ook om de Google Analytics App vooral te gebruiken als handige pocket databank voor onderweg. Hierbij is wel het advies om dit niet te overdrijven. Voor je het weet kijk je iedere 5 minuten naar je (haast niet veranderde) resultaten. Pas op dat je er niet verslaafd aan raakt zoals wij.

Nog niet zo thuis in Google Analytics?

Nog tips nodig voordat je Google Analytics uit gaat pluizen voor je website. Je kunt bij ons altijd terecht voor al je vragen. Wij zullen hier met een deskundig oog naar kijken en je zo goed mogelijk advies geven. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.