Magento is al jaren een favoriet onder de webshops, ook buiten Nederland. Magento is een open source platform wat zoveel betekend als, iedereen kan zijn of haar eigen eCommerce oplossingen ontwikkelen. Je kunt echter ook extensies downloaden die handig kunnen zijn voor jouw eCommerce doelen. Maar hoe vind je nou de extensies/plug-ins die het ‘beste’ jouw webshop helpen? Wij hebben hier een lijst van uiteenlopende top Magento extensies voor webshops voor je klaargezet.

Fooman PDF Customiser

Met de Magento extensie Frooman PDF customiser maak je eenvoudig professionele, gebruiksvriendelijke Magento PDF’s met meer dan 65 aangepaste opties in de backend. Je kan kiezen uit 2 kant-en-klare sjabloon ontwerpen. Je kunt ook voor de custom optie gaan en je eigen ontwerp op maat maken door aanpassing van de html-template-bestanden.

Met deze Magento extensie voeg je een bedrijfslogo, product foto’s en gedetailleerde product attribuut informatie gemakkelijk toe aan je PDF’s. Wat kan de PDF customiser verder allemaal? O.a. het aanpassen van paginamarges en lettertypes, het toevoegen van aangepaste informatie, digitaal ondertekenen van PDF-bestanden, toevoegen van gedetailleerde fiscale informatie en nog veel meer.

SEO Meta Tags Templates

Met de Magento SEO Meta template extensie heb je de mogelijkheid snel en eenvoudig grote hoeveelheden van meta data voor producten, categorieën en blog berichten toe te voegen. Met een goede Magento SEO Meta Tag Template extensie kun je gemakkelijk en snel  SEO templates voor meta titels, beschrijvingen en trefwoorden maken. Het automatiseren kan al bij een klein aantal producten een enorme tijdwinst opleveren. Verder is deze Magento extensie zeer bruikbaar als je houdt van heldere en eenvoudige instellingen.  Je kan eenvoudig:

– Templates genereren per categorie
– Meldingen krijgen als de auto-applicatie fout gaat
– Het template proces automatiseren
– Het aantal items voor eenmalige template verwerken
– De lengte van template meta titel en meta descriptie beperken  

Color Swatch(es)

Color Swatch(es) is een van de Magento extensies voor het presenteren van configureerbare producten met aparte afbeeldingen voor bijvoorbeeld kleuren. Met de Magento extensie Color Swatch kun je productattributen laten verschijnen als thumbnail. Geen onhandige en uitgemolken dropdown boxen meer! Vooral een erg handige extensie voor producten met kleuren en verschillende maten. Denk hierbij aan een kleding/fashion webshop. De Magento extensie Color Swatches toont specifieke blokken met kleuren die gekoppeld zijn aan een bepaalde afbeelding. Zo kan de klant gemakkelijk zijn of haar keuze bepalen.

De juiste Magento extensie kiezen

Bekijk altijd wat voor jou tijdwinst of besparing van energie oplevert.  Wil je advies over welke Magento extensies nu passen bij jouw doelen? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!