In 2015 heeft Magento een versie 2 uitgebracht maar toch draaien er nog veel webshops op Magento 1. Dit komt vooral uit gewenning denken wij. Wat een boer niet kent, dat eet hij niet. Dus waarom zou je dan overstappen naar Magento 2? Veel voorkomende argumenten daarvoor zijn:

  1. Gebruikers zijn tevreden over de huidige werking van Magento 1
  2. Gebruikers willen  kosten en tijd die gemoeid gaan met een overzet besparen
  3. Gebruikers denken dat er niet voldoende Magento 2 extensies zijn

Wij denken dat een overstap naar Magento 2 een slimme investering is waar je in de toekomst profijt van zult hebben. De voordelen van Magento 2 leggen we graag aan je uit in de volgende alinea:

extendure magento 2 demo

Het nieuwe dashboard van Magento 2, klik om de afbeelding te vergroten

Magento 2 voordelen t.o.v. Magento 1

Maar wat zijn deze voordelen van Magento 2 dan? Het design is mobile first ingericht. Dat wil zeggen dat websites op mobiel goed functioneren en responsive zijn. De websites zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nog eens 25% sneller! Dat is erg belangrijk voor het verkrijgen van meer conversies, maar ook voor SEO. Sites die sneller laden hebben een hogere gebruikerservaring, wat vanzelfsprekend zorgt voor een betere ranking in zoekmachines. 27% van de bezoekers die een website bekijken via mobiele apparaten verlaten de website wanneer de site niet binnen 3 seconden is geladen. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat jouw website snel is en snel blijft.

Naast een hogere snelheid zijn er nog een aantal andere significante voordelen van Magento 2:

  1. Het toevoegen van producten aan je winkelmandje en afrekenen gaat 66% sneller. Dit verhoogt de conversieratio;
  2. De back-end admin interface is nu een stuk gebruikersvriendelijker. Het is makkelijker om er door heen te navigeren, de menu’s zijn goed georganiseerd;
  3. Je kunt eenvoudig de looks van je website aanpassen en deze functioneel maken in minder tijd in vergelijking tot Magento 1;
  4. Meerdere admins kunnen nu tegelijkertijd inloggen, producten aanmaken en aanpassingen doen;
  5. Magento 2 reageert vele malen gemakkelijker op updates vergeleken met de Magento 1 versie;
  6. Catalogus pagina’s laden tot 2x sneller.

magento-2-handleiding

Magento 2 handleiding

Voor de gebruikers die Magento 2 graag zelf eens willen ervaren zonder er direct voor te betalen hebben we een oplossing: de Extendure Magento 2 Demo. In deze demo kun je Magento 2 gebruiken in een testomgeving. Binnen deze omgeving kan alles worden aangepast. Zo kun je de gehele omgeving zelf uitproberen en de gemakken van Magento 2 zelf ervaren. Laat je verrassen door de vele voordelen! In de handleiding leggen daarnaast precies uit hoe de verschillende onderdelen in Magento 2 werken. Houdt deze bij de hand zodat je gemakkelijker met Magento 2 leert werken. Daarnaast vindt je bovenaan in de handleiding inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot de back-end van de testomgeving.

Het nieuwe backend systeem is overzichtelijker dan haar voorganger. Dit zorgt voor een prettige gebruikerservaring. Heb je vragen over de Magento 2 demo of over de installatie van Magento 2? Neem contact op met ons, we helpen je graag! Bekijk ook onze Magento webshop pagina voor meer informatie over Magento.