Het belang van linkbuilden wordt op internet in talloze forums en blogs belicht. Om die reden misschien overbodig om daar in dit blog nog verder op in te gaan. De uitvoeringsfase en vooral het overzicht houden in dat grote spinnenweb van links die over en weer gaan, dát mag juist wat meer in de spotlight.

Interne linkbuilding</

Een van de eerste acties die je uitvoert in het linkbuilding proces vindt plaats binnen de eigen website. Er zijn verschillende tools die ingezet kunnen worden om de interne links op te speuren. Misschien kom je er na een analyse met die tools achter dat je er al verschillende hebt. Om niet te verdwalen in het doolhof van links is het prettig om een overzicht voor jezelf te hebben. Zo begin je bijvoorbeeld met een overzicht van links die op een bepaalde pagina staan en waar die dan heen gaan. Maar wat hier minstens zo belangrijk is, of juist veel belangrijker: hoeveel links gaan er dus naar die bepaalde pagina toe? Het klinkt allemaal wat eenvoudiger dan het is. Bovendien is het ontzettend tijdrovend werk. Maar als je dat spinnenweb eenmaal duidelijk en strak hebt uitgewerkt, vallen alle puzzelstukjes op zijn plek.

Externe linkbuilding</

Na de interne links, komen we vanzelfsprekend bij de externe. Welke pagina’s linken naar ons en naar welke pagina’s linken wij? Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de links, maar ook naar de ankertekst en de landingspagina. De kwaliteit moet immers goed zijn en het is natuurlijk prettig om dankzij links goed gevonden te worden, maar minstens zo belangrijk is dat klanten niet meteen wegklikken als blijkt dat ze niet op de juiste pagina uitkomen. De kwaliteit van de pagina waar de link naar onze site op staat is minstens zo belangrijk. Om serieus genomen te worden door Google moet je er altijd voor waken dat het geen spam site is. Ook van de externe links kun je een overzichtelijk spinnenweb maken. Deze voeg je samen in een bestand met de interne en je hebt een duidelijk overzicht waar alle uitgezette lijntjes in staan.

 

Zorg ervoor dat Google je serieus neemt

Uiteindelijk kunnen we er natuurlijk niet omheen. Het belang van linkbuilden. Om een website of webshop nog beter vindbaar te maken, passen we linkbuilding toe. Door middel van linkbuilding kun je ervoor zorgen dat je nog hoger in Google komt. Er zijn veel verschillende manieren en strategieën om linkbuilding toe te passen. Uiteindelijk is het belangrijk dat Google je serieus neemt en dat doet Google niet doordat je een massa aan links plaatst, maar wel door veel links te plaatsen vanaf kwalitatieve sites en een goed, uitgebreid intern link-spinnenweb. Het overzicht van je interne en externe links helpt je met het opzetten van een goede linkbuilding structuur. Het is de basis van een uiteindelijk mooi, duidelijk, uitgebreid link-spinnenweb. Dat spinnenweb kun je blijven aanpassen en uitbreiden tot je op meerdere zoektermen bovenaan in Google staat.

Mocht je nog SEO gerelateerde vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op met een SEO Specialist van Extendure