Instagram stories hebben zoveel te bieden voor jou en je bedrijf! In dit blog vertellen we je waarom je juist als bedrijf aan de slag zou moeten gaan met Instagram stories en geven we tips over hoe je dit doet. Zo kun je zoveel mogelijk uit je aanwezigheid op Instagram te halen. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Waarom Instagram stories plaatsen?

Instagram geeft zelf aan dat Instagram stories dagelijks door zo’n 500 miljoen Instagrammers worden gebruikt en dat maar liefst 90% van de Instagrammers een bedrijfsprofiel volgt. Verder bestaan de stories die het meest bekeken worden voor één derde uit Instagram Stories van bedrijven. Kortom, stories worden veel bekeken en bieden ook aan bedrijven een mogelijkheid om een groot publiek te bereiken. Bovendien geven stories je de kans om volgers een uniek kijkje te geven “behind-the-scenes”. Dit persoonlijke karakter kan volgers meer betrokken maken bij je merk en interactie opleveren. Interactie is iets waar het Instagram algoritme naar “kijkt” en kan ervoor zorgen jouw posts prominenter op de tijdlijn verschijnen van mensen met wie je interactie hebt gehad.

  • Tip 1: Begin meteen met het regelmatig posten van Instagram stories, creëer betrokkenheid onder je publiek en ga interactie met hen aan

Tips voor Instagram stories content

Een Instagram story heeft een verticale vorm, kan tot 15 seconden in beeld blijven en blijft 24 uur zichtbaar voor je publiek. Speel in op dit tijdelijke karakter van deze Instagram functie, door de story op creatieve manier in te vullen. Het hoeft niet te formeel of perfect want na 24 uur verdwijnt de story weer. Geef, zoals eerdergenoemd, een kijkje in de keuken door een medewerker stukjes van zijn of haar dag te laten verwerken in een Instagram story. Kondig een event of sale-periode aan in de story, of deel geplaatste posts van jezelf of van anderen. Deel bijvoorbeeld om een post van een tevreden klant of geef een shoutout naar een ander leuk Instagramprofiel waarin je publiek geïnteresseerd zal zijn.

Daarnaast kun je je stories voorzien van Instagram stickers, waarmee je bijvoorbeeld een locatietag of hashtag kunt plaatsen, een ander account kunt taggen of een poll kunt beginnen. Door hashtags te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je story beter vindbaar wordt, en door het stellen van vragen kun je interactie aangaan met je publiek. Door een (informele) vraag in een story te plaatsen geef je hen een laagdrempelige manier om betrokken te worden bij je bedrijf.

  • Tip 2: Creëer content die je publiek zal aanspreken en benut Instagram story stickers om de vindbaarheid en interactie te vergroten.

instagram story stickers plaatsen

Link in Instagram Story

Een heel handige feature is de swipe up link in Instagram stories die je kan toevoegen zodra je account meer dan 10.000 volgers heeft. Als je zo’n link in je story plaatst, worden gebruikers naar de gelinkte website geleid zodra ze omhoog swipen bij het bekijken van de Instagram Story. Stel je wekt de interesse bij je publiek doordat een medewerker in een story laat zien hoe leuk het is om te werken bij jouw bedrijf, dan kunnen geïnteresseerden middels de link in de Instagram story meteen naar de website gaan waar ze kunnen solliciteren. Plaats dus zeker een link in Instagram story om de kijkers van je story aan te zetten tot actie. Heb je geen 10.000 volgers? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om productstickers te plaatsen in je Instagram story, mits je Instagram shopping hebt ingesteld. Daarmee leid je kijkers meteen naar de Instagram Shopping pagina van het getagde product.

  • Tip 3: Gebruik de swipe up link in Instagram stories om je publiek meteen door te verwijzen naar een relevante website.
  • Tip 4: Verwerk producttags in Instagram stories

Instagram stories bewaren in highlights

Misschien heb je een erg leuke story gemaakt, die bijvoorbeeld goed uitbeeldt waar jouw bedrijf voor staat of hoe een day at the office bij jullie eruitziet. Bewaar zo’n Instagram story dan in een highlight. Dit doe je door je geplaatste story te bekijken en te kiezen voor “uitlichten”. De highlights vind je op je eigen profielpagina. Je kunt verschillende highlights aanmaken, waaronder je dan stories plaatst die in dezelfde categorie vallen. Denk bijvoorbeeld aan een Instagram story highlight “Blog” waaronder je alle stories plaatst die naar de blogs verwijzen die je bedrijf plaatst. Zorg dat iedere highlight een geschikte cover heeft, in dezelfde stijl. Zo zorg je ervoor dat je profiel er professioneel uit blijft zien.

  • Tip 5: Bewaar Instagram stories onder een passende highlight op je profiel

Dit waren onze ideeën over en tips voor Instagram stories. Heb je hulp nodig bij het bedenken van geschikte Instagram stories of wil meer te weten komen over social media marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.