Bijna iedereen heeft tegenwoordig een Instagram account. Vooral de jongere doelgroep met de leeftijd van 18 – 39 zit vrijwel dagelijks op dit social media platvorm. Het kanaal telt ongeveer 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers over de hele wereld. Ongeveer de helft van deze maandelijkse gebruikers zitten dagelijks op het social media platvorm. Het platvorm blijft zich keer op keer ontwikkelen en ons verbazen met de nieuwste updates. Als bedrijf kun je het social media platvorm inzetten als een marketingtool. Instagram is een perfect middel om klanten meer merkbeleving te bieden en je bereikt een enorm aantal mensen. Je kunt ervoor kiezen om je Instagram in het Nederlands te maken, maar denk ook eens na over de mogelijkheid om je Instagram account internationaal te maken. Je bereik zal ontzettend groot zijn, maar hoe zet je Instagram nu succesvol in voor je bedrijf? Hieronder geef ik je een aantal tips!Insta logo


1.Blijf posten

Het is belangrijk dat je content blijft delen. Instagram is een platvorm met maandelijks 600 miljoen gebruikers wereldwijd. Samen zorgen zij voor ongeveer 95 miljoen geplaatste foto’s en video’s per dag. Als jij een aantal weken niet echt actief bent op je account dan zullen volgers je niet meer interessant vinden en dan neemt het aantal volgers drastisch af. Het maakt niet uit dat je content niet altijd even goed is, iedereen heeft wel eens even geen tijd om goeie content te maken, maar zorg er wel voor dat je met regelmaat blijft posten.

2.Betrek je volgers

Betrek je volgers in het maken van je content. Starbucks is hier een perfect voorbeeld van. Zij vragen volgers om hun leukste, gekste en creatiefste foto’s te delen door #starbucks te gebruiken. Zo creëer je een goeie band met je volgers. Mensen delen tegenwoordig massaal foto’s van een lekker bekertje koffie van Starbucks. De creatiefste foto’s worden gedeeld door het officiële account van Starbucks.

3. Geef een kijkje achter de schermen

Geef je volgers eens een kijkje achter de schermen. Volgers zijn vaak nieuwsgierig naar dingen die ze normaal niet te zien krijgen. Op deze manier trigger je mensen om je te blijven volgen. Veel mode bedrijven maken hier gebruik van. Zij laten aan hun volgers zien waar ze de hele dag mee bezig zijn en alles omtrent de nieuwste collecties.

4. Goede hashtags

Door goede hashtags te gebruiken, trek je mensen naar je profiel die normaal gesproken niet op je account terecht zouden komen. Gebruik hashtags die echt passen bij je foto’s want je wil wel volgers krijgen die je content interessant vinden.

5. Like & reageer

Het is belangrijk dat je met regelmaat foto’s van andere instagrammars liked of er op reageert. Iedereen die op Instagram zit, wil natuurlijk waardering krijgen voor zijn foto’s. Als jij reageert op een foto van een ander account dan heb je 99% kans dat de volgers van die persoon ook een kijkje nemen op jou pagina en je misschien wel gaan volgen. Zo krijg je steeds meer volgers naar je pagina.

Met deze tips wordt je Instagram account gegarandeerd een succes. Heb jij nog tips om je Instagram account succesvol in te zetten? Laat dan een reactie achter!