Channable is een jong bedrijf uit Utrecht dat een managementtool voor datafeeds heeft ontwikkeld. Dit houdt in dat ze software hebben ontwikkeld die je eigen webwinkel uitleest en omtovert tot een datafeed. Deze datafeeds worden vervolgens binnen het platform aangepast zodat alle producten binnen je webshop in één keer naar vergelijkingssites of marktplaatsen verstuurd kunnen worden. Wil je bijvoorbeeld met al je producten adverteren op Google of Marktplaats? Met Channable is dat zo voor elkaar!

Vele voordelen

Channable biedt dé oplossing voor webshops om hun producten zichtbaar en vindbaar te maken op meer dan 1000 vergelijkingssites, affiliate netwerken en marktplaatsen. Met de directe koppeling die zij bieden worden alle producten, tekstadvertenties, campagnes en adgroups automatisch bijgewerkt met de nieuwste informatie.

Daarnaast biedt Channable de mogelijkheid om orders vanuit verschillende exportkanalen te synchroniseren. Hierdoor krijg je alle gewenste producten in één overzicht. Ook door het koppelen van Google analytics aan je Channable account voor analyses heb je alle benodigde middelen voortaan in 1 systeem, erg handig dus!

Advanced training

Onlangs hadden Mike en Luc de kans om een Advanced training te volgen bij Channable zelf in Utrecht. Hierbij werden ons nog vele extra functies kenbaar gemaakt die zowel helpen bij het efficiënt inrichten van de feeds als het beste resultaat te halen uit de feeds binnen Channable. Deze voordelen willen we dan ook graag delen!

Altijd up-to-date

Het was altijd al zo dat we feeds zo inrichten dat nieuwe producten automatisch doorgevoerd konden worden naar andere marktplaatsen zonder extra handelingen. Nu zagen we tijdens de training de potentie om dit ook met de Google Ads te gaan doen. Het is namelijk mogelijk binnen Channable om advertenties te maken die aangeven wat de huidige prijs is van het product en hoeveel er nog op voorraad zijn. Dit wordt ook weer automatisch up-to-date gehouden waardoor potentiële klanten altijd de juiste informatie te zien krijgen.

Daarbij kan dit ook weer met standaard set van regels, hierdoor is het dus mogelijk om alle producten uit je webshop zijn eigen unieke advertentie te geven. Als de advertentie nog specifieker overeenkomt met de zoekopdracht is dat immer des te beter. Voorheen maakten we alle Google advertenties zelf door teksten te schrijven en hier productgroepen aan te koppelen. Nu gaan we zeker kijken naar de mogelijkheden om elk product zo zijn eigen perfecte advertentie te geven.

Efficiënt werken in Channable

Daarnaast werden er veel handigheden uitgelegd over hoe de managementtool het beste gebruikt kan worden. Zoals het samenvoegen van datafeeds en een pittige cursus Regex (regular expressions) voor de complexere uitdagingen. Door het blijven leren en verbeteren proberen we zo klanten steeds beter te helpen!

Zelf ook geïnteresseerd in groeien met uw webshop door het inzetten van online marketing door specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!