Gratis Pokémon Go marketing inzetten voor bedrijven is een interessante nieuwe marketingtool die zich heeft aangediend. Er zijn momenteel al meer dan 2 miljoen Pokémon Go spelers in Nederland!  Kansen volop, maar hoe ga je ze benutten? Bij deze een aantal handvatten en tips om voor je bedrijf gratis Pokémon Go marketing vol in te zetten. Dat je weet hoe het spel Pokémon Go werkt, daar gaan we vanuit. We knallen er direct in!

Kies een Pokémon Go team

Net zoals iedereen zal je vanaf trainer level 5 kunnen kiezen uit een Pokémon Go team. Deze keuze is belangrijk voor het lokken van mensen. Je kunt kiezen uit Team Valor (rood), Team Mystic (blauw) en Team Instinct (geel). Wij met het Extendure team hebben gekozen voor team rood. Dit is voor bedrijven een hele interessante kans. Pokémon Go marketing komt vanaf dit moment echt tot stand. Laat als bedrijf weten welk team je bent en geef bijvoorbeeld korting voor klanten die zich aansluiten bij het zelfde team. Een beetje vriendelijk competitie kan geen kwaad toch?

 

Pokémon foto’s

Een van de meest interessante opties van Pokémon Go voor bedrijven is wel de mogelijkheid tot het maken van foto’s. Deze in app Pokémon Go foto’s worden flink gedeeld online en hebben een groot bereik. Zet deze optie in als gratis bedrijfspromotie. Laat mensen foto’s maken van Pokémon bij jou product. Laat ze op vertoon van bepaalde foto’s als eerste binnen op koopzondag. Gebruik het op facebook winacties? Tal van mogelijkheden hier dus.

Intern is het ook een interessante optie om werknemers Pokémon Go foto’s te laten maken binnen de muren van je bedrijf. Zo kun je het onneembare fort van je bedrijf op een vriendelijke manier openstellen. Coolblue zorgt er bijvoorbeeld op deze wijze voor dat ze zeer likeable overkomen zonder dat ze bang hoeven te zijn voor pottenkijkers.

 

Verover een Gym als bedrijf

Als bedrijf aanwezig zijn in een gym is een leuke manier op te laten zien dat je past binnen de Pokémon Go lifestyle. Laat fans de gym aanvallen. Vraag vervolgens de trainers om foto’s van zichzelf te maken tijdens het vechten. Laat ze deze actiefoto’s  delen op social media met je locatie tag van je bedrijf. Maak hiernaast een aangepaste hashtag voor je bedrijf, samen met populaire tags zoals # Pokémon Go voor platforms zoals Instagram en Twitter. Simpel, goedkoop en effectief.

 

‘Indirect value’ creëren

Zit je bedrijf niet direct bij een Pokémon locatie? Dan is het tijd om creatief te worden. Faciliteer Pokémon Go spelers bijvoorbeeld op een ludieke manier. Denk hierbij aan het faciliteren van telefoonopladers bij een Gym of Pokéstop. (de app verbruikt heel veel batterij!)
Of organiseer een Pokéwalk voor bedrijven. Vraag bijvoorbeeld een aantal medewerkers zich te kleden in de bedrijfskleding. Biedt hiernaast leuke freebies aan de Pokémon Go Pokéwalk deelnemers. Zorg er dan direct voor dat je wordt gementioned op social media.

Pokémon Go merchandise

Caps, T-shirts, schoenen, opladers, telefoonhoesjes, drink bekers etc. Er zijn ook hier weer vele opties mogelijk. Kies wat bij je past en verbindt het bijvoorbeeld aan een prijsvraag. Niet helemaal gratis dus, maar mogelijk interessant voor de lange termijn.

team-valor-pride[fusion_builder_container hundred_percent=

Pokemon Go bedrijfspromotie

Je bedrijf linken aan Pokémon Go is zoals je ziet een kans om gemakkelijk veel publiciteit te vergaren door mond-tot-mondreclame. Vooral door gebruik te maken van social media kun je helemaal los gaan. Dit is vooral het geval als je bedrijf toevallig een Pokéstop of Gym is. Ga dus direct aan de slag met leuke regelingen en aanbiedingen. Maak gebruik van check-ins bij je eigen bedrijf of bij een klant voor extra social footprint.

Niet overal zijn ze even blij met de Pokemon Go hype…
13876458_677588409072743_1640223073078946525_n[1]

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]