Vele van ons zitten momenteel thuis in quarantaine, wat als gevolg heeft dat jouw bedrijf op andere tijden geopend zal zijn. Wanneer iemand jouw bedrijf opzoekt op Google of invoert in Google Maps, worden de openingstijden getoond die in Google My Business ooit zijn ingevoerd. De kans is groot dat deze momenteel tijdelijk anders zijn in verband met COVID-19. Het is daarom mogelijk de openingstijden van jouw bedrijf binnen Google tijdelijk te wijzigen. Wanneer je de openingstijden niet bijwerkt en een klant komt voor een dichte deur te staan, kan je verwachten dat zij van streek raken waarna ze een negatieve beoordeling achterlaten. Google verwijdert deze recensie(s) niet en deze geven een negatieve uitstraling aan jouw bedrijf binnen Google. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Mogelijkheid 1: Tijdelijk gesloten label

Google raadt aan om hen te contacteren via GMB-ondersteuning om het tijdelijk gesloten label aan te vragen. GMB-ondersteuning heeft momenteel een tekort aan personeel, dus dit aanvragen kan vertraging opleveren. Wanneer je in het bezit bent van 1 locatie is dit nog wel te doen, wanneer je meerdere locaties hebt zal dit proces veel tijd gaan kosten. Daarnaast zal het weer veel tijd gaan kosten wanneer de locaties weer gewijzigd moeten worden naar geopend.

Voordeel:

  • Klanten komen niet onverwachts voor een dichte deur te staan.

Nadeel:

  • Wanneer je het tijdelijk gesloten label aanvraagt bij Google is het niet meer mogelijk om recensies te ontvangen.
Openingstijden wijzigen google

Mogelijkheid 1

Mogelijkheid 2: Vakantie-uren

Binnen GMB is het mogelijk vakantie-uren in te zetten voor speciale dagen in het jaar. Dit is natuurlijk niet ontstaan voor virussen maar wel voor het aangeven dat jouw bedrijf tijdelijk gesloten is. Dit is ideaal wanneer je vaak reviews ontvangt van klanten, deze loop je dan niet mis.

Voordelen:

  • Klant komen niet onverwachts voor een dichte deur te staan;
  • Via deze manier is het nog wel mogelijk recensies te ontvangen.
openingstijden wijzigen corona

Mogelijkheid 2

Mocht je nog vragen hebben over Google mijn bedrijf, of hulp nodig hebben op gebied van online marketing nu jouw bedrijf tijdelijk gesloten is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.