Google Expanded Text Ads oftewel ETA’s zorgen wederom voor opschudding voor SEA marketeers. Waar Google een tijdje gelden al de AdWords advertenties bovenaan de zoekresultaten heeft verhoogd van 3 naar 4, is dit de nieuwste uitrol in korte tijd. Met de Google  Expanded Text Ads hebben adverteerders nu bij 50% meer tekstruimte om de Google advertenties op te maken. De standaard 25-35-35 regel kan dus linea recta de prullenbak in. Met de Google Expanded Text Ads moeten we gaan wennen aan 30-30-80. Na zelf een beetje gestoeid te hebben met de materie kunnen we zeggen dat het in de praktijk het volgende inhoudt.

Google Expanded Text Ads (ETA’s) vs ‘oude’ AdWords

Google Expanded Text Ads, wat gaan ze exact veranderen aan je huidige AdWords? Meer tekens = meer succes? De optelsom lijkt snel gemaakt, maar zo zit het echt!

Het originele Google AdWords  format van een tekstadvertentie volgt uit:

– Kop: 25 tekens
– Beschrijvingsregel 1: 35 tekens
– Beschrijvingsregel 2: 35 tekens
– Zichtbare URL: 35 tekens

Tot nu toe werkte dit altijd prettig. De 25-35-35 regel is inmiddels een haast niet meer af te leren gewoonte geworden in het schrijven van Google advertentieteksten. Ik ben het nog niet volledig afgeleerd, maar ondertussen gaat werken met de nieuwe opzet al met groot gemak. Google Expanded Text Ads geven wel een stuk meer lucht om je boodschap over te brengen.

Google Expanded Text Ads bieden op dit moment de volgende mogelijkheden:

– Kop 1: 30 tekens
– Kop 2: 30 tekens
– Beschrijvingsregel: 80 tekens (Was 35 tekens + 35 tekens)
– Beschrijvingsregel 2: Vervalt helemaal
– Zichtbare url: Heeft twee padvelden om de automatisch geladen url aan te vullen. 2x maximaal 15 tekens.

Mobiel gebruik van Google ETA’s

De Google update komt uit in een tijdperk waarin vooral mobiel en tabletgebruik on the rise zijn. De Google Expanded Text Ads update is er voor desktop, tablet en mobiel. Gelukkig maar! Vooral op mobiel is de extra advertentieruimte in de Google Expanded Text Ads een grote pré. Zo kun je als SEA marketeer de mobiele gebruiker nog beter bereiken en je eigen meerwaarde verkondigen. En dit alles nog voor dat ze je site bezoeken, waardevollere kliks dan voorheen dus.

Wat is het effect op mijn SEO scores?

Na de update van februari van dit jaar was er al schrik onder de SEO marketeers, waar een plek minder op pagina 1… Met de Expanded Text Ads worden de inmiddels 4 advertenties nog weer wat groter. Wat is dan het effect van Google ETA’s op SEO scores? SEO resultaten zijn nu nog belangrijker dan ooit. Het is niet zoals een tijd geleden mikken op plek 8, nee dat is niet meer voldoende. Ga dus vooral met mobiel in je achterhoofd voor de eerste 3 plekken. Daar worden momenteel haast letterlijk de medailles uitgedeeld.

Expanded Text Ads extra ruimte om relevant te zijn!

Meer ruimte voor je verhaal, eindelijk! Door het doorvoeren van ETA’s heb je de nodige extra ruimte om je kwaliteitsscore te verbeteren. Het gebruiken van langere zoektermen is hierdoor een stuk gemakkelijker geworden. We zien al een stijging in de gemiddelde click-through rate (CTR) t.o.v. de ‘oude’ advertenties. Maar om hier echt uitspraak over te kunnen doen moeten ook wij nog een paar maanden gegevens verzamelen. Ondanks de extra advertentieruimte bij de touch van een specialist de sleutel tot succes. Benut je de extra ruimte die de Google Expanded Text Ads update biedt op de juiste wijze? Dan kan het je heel veel voordeel opleven.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Neem contact op met onze SEA specialisten.