Google Analytics blijft een belangrijke motor in het meten en analyseren van al je online processen. Echter kan Google Analytics altijd gebruiksvriendelijker. De hoge heren en dames van Google voeren de komende tijd een aantal veranderingen door in het systeem. Of dit een positieve ontwikkeling is? Google claimt deze update vooral door te voeren om het een nog gebruiksvriendelijker platform te maken. De volgende zaken zijn een aantal van de onderdelen die gaan veranderen voor de gebruikers van Google Analytics in 2016.

Navigation Google Analytics

Easy navigation

Wij vonden de navigatie al vrij eenvoudig opgezet, maar Google gaat nog een stapje verder. De navigatie wordt flink aangepast in lay-out en werkwijze. Alle huidige menu’s worden ondergebracht in één gemakkelijk te gebruiken menu aan de linkerkant. Waar je op dit moment nog met twee menu’s aan het stoeien bent kun je na de Google Analytics update alles vinden op deze ene plek. Dit lijkt een kleine verandering, maar zeker een vooruitgang.

Customization instellingen

De vernieuwde Google Analytics brengt orde in de ‘chaos’. Na de vernieuwing staat alles onder één heldere knop: ‘Customization’. Alles van je dashboards, snelkoppelingen en alerts tot je persoonlijke rapporten, nu valt alles onder een simpele noemer.

Minder pagina's Google Analytics

Minder pagina’s 

Vrees niet, minder pagina’s in Google Analytics betekend niet dat bepaalde functies wegvallen. Informatie zoals, ‘Automatische Informatiegebeurtenissen’, wordt vervangen door geautomatiseerde inzichten in de Google Analytics Assistant. De zelfde info in een andere verpakking. Zo zijn er hiernaast nog een aantal pagina’s waarvoor het zelfde zal gaan gelden. Informatie verdwijnt niet, maar is gewoon op een andere plaats te vinden.

Wisselen tussen verschillende accounts

Het wisselen van Google Analytics accounts wordt overzichtelijker. Wederom worden alle actieknoppen hiervoor in de linker kolom weergegeven. In dit uitklapmenu kun je snel wisselen. Deze nieuwe optie is nu al in werking getreden in de huidige Google Analytics. Door deze optie gaat het wisselen razend snel en kun je vele websites overzichtelijk onderhouden. Je kunt bij het switchen kiezen tussen verschillende accounts, dataweergaven en nog veel meer.

Meer tips over Google Analytics? 

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op

Altijd up-to-date blijven van het laatste online marketing nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

[contact-form-7 id=”12594″ title=”Nieuwsbrief”]