Werk je met Google Ads? Dan kun je er niet omheen, de kwaliteitsscore. De kwaliteitsscore van de Google Ads bestaat uit de volgende drie onderdelen: een schatting van de relevantie van je advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina. Je Google Ads campagnes kunnen op deze wijze goed scoren. Google geeft deze score mee aan je campagnes om de advertenties voor de gebruikers zo relevant mogelijk te maken als ze een zoekopdracht intypen. Hoe relevanter de advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina zijn, hoe hoger de kwaliteitsscore is.

Het grote voordeel van relevant zijn voor Google, is dat je bij hoge kwaliteitsscores vaak minder per klik hoeft te betalen om hoger in de zoekresultaten te komen. Dat is snel verdiend! Wij verklappen 7 punten die je direct kunt toepassen om je Google Ads kwaliteitsscores te verbeteren. Zo kun je effectief en snel je kwaliteitsscores een boost geven.

1. Start met een “hoog” CPC-bod

Het starten met een hoog bod op je CPC kan je relevantie en kwaliteitsscore positief beïnvloeden. Het gevaar bij een te laag CPC-bod is namelijk dat de CTR (Click Through Rate of doorklikratio) van je zoekwoord negatief wordt beïnvloed. Dit heeft weer een negatief effect op je positie in de zoekmachines en daarmee je kwaliteitsscore. Weeg de kosten altijd af. Ga niet veel te veel bieden op zoekwoorden, maar te weinig bieden beïnvloed je kwaliteitsscore negatief.

2. Maak je advertenties zo relevant mogelijk

De truc om een hoge relevantie score te behalen in Google Ads is om relevante zoekwoorden terug te laten komen in je advertentieteksten. Zoekwoorden kunnen terugkomen in de beschrijvingsregels, URL, maar natuurlijk ook de titel van je advertentie. Het is niet zo dat elke tekst die je maakt vol moet zitten van cliché zoekwoorden. Een lijst zoekwoorden opsommen heeft niet het gewenste effect op je scores. Blijf altijd variëren en mixen. Met Google Ads kun je altijd testen en inzien welke advertentieteksten het beste werken.

Als je een hogere CTR wil bereiken, is het belangrijk om onderscheidend te zijn. Met een strakke advertentietekst kun je de concurrenten achter je laten. Schrijf altijd, maar dan ook altijd over de voordelen van de gebruiker. Niemand wil een tekst lezen waarbij de voordelen voor het bedrijf worden uitgelicht. Let verder altijd op dat je advertentieteksten goed leesbaar zijn door de interpunctie en uitlijning goed toe te passen. Een paar goede USP’s kunnen je op weg helpen, maar let op. De USP’s bevatten vaak geen relevante zoekwoorden.

3. Advertentie-extensies vallen op

Op het moment dat je Google Ads advertentietekst een correcte opbouw heeft, kun je de kwaliteitsscore voor Google verder verhogen. Advertentie extensies geven een extra helder beeld van wat je de klant kunt bieden. Het gebruik van sitelinks en locatie-extensies kan de zichtbaarheid van je advertentie verder omhoog helpen. Wie wil nou niet opvallen?


google-ads-extensies

4. Adverteren op je bedrijfsnaam?

Je kwaliteitsscore een boost geven? Dan kan adverteren op je eigen bedrijfsnaam niet ontbreken. De relevantie van zoekwoorden die linken naar jouw bedrijf is altijd hoog. Komt de klant bij een klik op de advertentie ook nog op een relevante landingspagina, dan is het helemaal feest voor je kwaliteitsscore. Door deze zeer relevante klikken verhoog je de algehele kwaliteitsscores van de rest van je account, cruciaal dus.

5. Maak teksten leesbaar

Leesbaarheid van teksten is belangrijk, zowel in je Google Ads advertentie als op je bestemmingspagina. Alles draait om een soepel verloop van klikken naar relevante en leesbare pagina’s. Denk hierbij aan het gebruik van koppen en subkoppen. Verder zijn ook het lettertype, highlights, witruimte en tekstkleur belangrijk. Daarbij moeten we wel zeggen dat er een duidelijk verschil moet zijn tussen de achtergrondkleur en tekstkleur.

Bad contrast website

Bovenstaande website is een goed voorbeeld zo’n grote contrast gruwel. Deze behoeft geen uitleg, onleesbaar en ongeordend. Het doet zelfs terugdenken aan een oude Windows 95 website. Gelukkig zijn we nu verder. Dermate grote fouten komen gelukkig vandaag de dag nog zelfde tegen. Maar let dus goed op, vooral voor mensen met kleurenblindheid is een helder contrast van groot belang.

6. Een kloppende bestemmingspagina

Misschien doe jij het niet, maar er zijn nog genoeg advertenties die via een specifieke Google Ads advertentie doorlinken naar de homepage. Zorg er tot slot dus altijd voor dat je advertenties en bestemmingspagina’s goed bij elkaar passen. Dit vergroot het gebruiksgemak van de bezoeker. Als je geen specifieke landingspagina hebt, maak er dan één. Het zal je kwaliteitsscore goed doen en je bezoekers helpen om makkelijker te navigeren.

Nog meer Google Ads tips?

Naast deze Google Ads tips om je kwaliteitsscore te verbeteren zijn er nog veel en veel meer. Wil je net dat extra stapje maken online of wil je graag nog meer tips? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze SEA-specialisten. Daar zijn wij natuurlijk voor! Wilt u liever uw gehele Google Ads uitbesteden aan een online marketing bureau? Dan kunt u ook contact met ons opnemen