Een goede AdWords campagnestructuur opzetten, begin er maar eens aan. Zonder een goede Google AdWords basis structuur zie je als snel door de bomen het bos niet meer. Dit is niet alleen onoverzichtelijk, maar kan ook leiden tot ineffectieve zoekwoorden en zwakke advertentieteksten. Wanneer de AdWords campagnestructuur wel strak en op orde is merk je direct het resultaat. De campagnes zijn eenvoudiger te beheren en de doelstellingen worden eerder gerealiseerd. Lees hier hoe je snel je AdWords campagnestructuur overzichtelijk en effectief maakt.

Voordelen van een goede AdWords campagnestructuur

– Je kunt je budgetten onder controle houden door een overzichtelijke campagnestructuur.
– In 1 oogopslag zien welke advertenties goed en minder presteren.
– Juiste targeting. Adverteren op specifieke en juiste zoekwoorden en advertentieteksten.

adwords campagnestructuur

 

De basis onderdelen van een effectieve AdWords campagnestructuur

Begin bij het opzetten van je AdWords campagnestructuur altijd breed, specifieker kan altijd nog later in het proces. Als een elektronica retailer kan de naam van je campagne zijn: telefoons of televisies. Begin dus niet je AdWords campagne met bijvoorbeeld, Samsung Galaxy S6 of LG 42LS3400. Daar kom je pas later aan toe. Per campagne kun je onder andere een dagbudget toewijzen, erg handig. Door aan een specifieke campagne een budget toe te wijzen vermijd je het risico dat minder populaire zoekwoorden niet worden vertoond.

Specifieke advertentiegroepen aanmaken

Onder de hoofdcampagne vallen de advertentiegroepen. Deze bevatten een sub-thema die valt onder de campagne. Om het vorige voorbeeld aan te houden kies je hiervoor bijvoorbeeld: 3D televisies of mobiele telefoons. Er is geen vuistregel voor de hoeveelheid advertentiegroepen er onder een campagne vallen. Hou wel in de gaten dat het altijd overzichtelijk blijft. Een advertentiegroep geeft je de mogelijkheid om binnen je AdWords campagne direct te zien hoe een onderdeel van je assortiment presteert. Zo kun je blijven optimaliseren en je conversie stimuleren.

Gerichte advertenties maken voor jouw doelen

Iedere specifieke advertentiegroep bevat vervolgens weer zoekwoorden. De zoekwoorden die je kiest bepalen aan wie je advertenties worden vertoont. Het is dus erg belangrijk de zoekwoorden zorgvuldig te kiezen. Hoe relevanter deze zijn, hoe beter voor je conversie. Gebruik hiervoor de AdWords Keyword Planner om de juiste woorden voor jouw advertentie te vinden. Als je weet op welke woorden je wel op gevonden wil worden komt de volgende stap. Kies hiernaast goede uitsluitingswoorden om irrelevant verkeer tegen te gaan. Irrelevant verkeer jaagt je campagne onnodig op kosten. Door een goede AdWords campagne structuur kun je constant zien welke woorden goed en minder goed werken.

Het maken van advertentieteksten en landingspagina’s koppelen

Door de eerste twee stappen te voltooien kunnen er hele gerichte advertentieteksten vertoond worden. Vaak zat komen wij advertentieteksten tegen die gaan over het gehele assortiment. De link die er in staat? Deze leid direct naar een irrelevante homepage. Puur weg gegooid geld en een gemiste kans. Het is veel sterker om per specifieke advertentiegroep meerdere advertenties te maken die gericht zijn op een specifiek product of dienst.  Vervolgens leid je de websitebezoeker niet naar de homepage, maar naar een productpagina of informatiepagina.

Juiste landingspagina’s zijn essentieel in een goede AdWords campagnestructuur. De kwaliteit en relevantie van je gekozen landingspagina moet zorgen voor een optimale gebruikerservaring van de websitebezoeker. Laat je landingspagina dus goed aansluiten op de hoofdcampagne en je advertentiegroep. Zo zorg je voor een ultieme gebruikerservaring. Is dit veel werk? Ja, maar onthoudt dat  hoe hoger de relevantie van een landingspagina is, hoe groter de kans is dat je websitebezoekers over gaan tot een conversie. Wil je die conversie overzichtelijk kunnen bijhouden? Dan raden wij aan je Google AdWords account te koppelen aan je Google Analytics account. Zo kun je het succes van je eigen AdWords campagnes meten en bijhouden.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!