Het opzetten van een goede structuur in je Google Ads biedt je vele voordelen. Het is niet alleen overzichtelijker werken, je weet ook beter waar je geld naar toe gaat en waar je geld aan verdient. Dit maakt het optimaliseren een stuk gemakkelijker en gebruiksvriendelijker. Maar iedere webshop is anders en heeft ook weer andere doelen, dus daarom geven we meerdere suggesties van hoe jij je Google Ads kunt structureren.

Voordelen goede Google Ads structuur

  • In een oogopslag zie je welke campagnes goed en minder goed presteren;
  • Campagne instellingen optimaliseren voor beter resultaat;
  • Categorieën van webshop uitsluiten of toevoegen;
  • Je bent nooit zoekwoorden of producten kwijt.

 

Google Ads structuur indelingen

Ten eerste is het belangrijk om goed onderscheid te maken tussen je Search, Display en Shopping campagnes. Het mag nooit een verassing zijn wat je krijgt te zien als je een campagne uitklapt. Op het moment dat jij een uurtje gaat werken aan je campagnes, mag je ook nooit een van je belangrijkste campagnes vergeten. Tot slot is het belangrijk om niet voor ieder idee wat je hebt een nieuwe campagne aan te maken. Hierdoor ga je later door de bomen het bos niet meer zien en is het minder inzichtelijk wat je moet optimaliseren.

Google Ads structuur search

Je hebt verschillende manieren om jouw Search campagnes in te delen. Wat een Google Ads indeling goed maakt is vaak vrij persoonlijk en meestal maatwerk. Ben jij benieuwd wat wij doen om het beste resultaat Google Ads te behalen? Neem contact op met onze SEA specialisten.

Menubalk structuur

Door simpelweg de indeling van je eigen menubalk aan te houden, ben je nooit iets kwijt. De hoofditems in je menubalk worden dan de campagnes, de items in het uitklapmenu worden de advertentiegroepen.

Locatie structuur

Heb jij meerdere vestigingen of verkoop je een lokale dienst? Aan de hand van de instellingen bij je campagne kun je precies selecteren in welk gebied je wil adverteren. Hierdoor kun je je Ads specifiek richten op die ene vestiging.

Prioriteiten structuur

Is een gedeelte van jouw producten of zoekwoorden het meest interessant voor jou? Het is een optie om ze samen te voegen tot een campagne. In combinatie met een automatisch biedstrategie kan dit extra veel resultaat opleveren.

Google Ads structuur shopping

Naast het indelen van Google Shopping speelt het optimaliseren een zeer belangrijke rol in het behalen van het beste resultaat. Hieronder een suggestie over hoe jij jouw Google shopping campagnes kunt indelen.

Shopping laag

In deze campagne plaats je alle producten met een laag bod zodat je altijd met je gehele assortiment adverteert.

Shopping normaal

Aan de hand van je menubalk, prioriteiten, marges of locatie ga je nu advertenties opdelen. Zorg voor niet te veel advertentiegroepen, maar wel voldoende zodat je bijvoorbeeld niet relevante zoekwoorden kunt uitsluiten. Want voor een bezoeker zit er een duidelijk verschil tussen een Samsung Galaxy S20 en Samsung Galaxy S10.

Shopping hoog

Heb je bepaalde producten die zeer goed lopen of die zeer relevant voor je zijn? Of misschien heb je een tijdelijke actie die je wil promoten? Dat zijn goede items die je kunt toevoegen aan je Shopping hoog campagnes.

Google Ads campagne instellingen

Het is belangrijk om het maximale te halen uit de instellingen van je Google Ads campagnes. Denk eraan dat je de instellingen van iedere campagne kunt aanpassen op o.a. deze niveaus.

  • Locatie: waar is het meest interessant om te adverteren?
  • Dagbudget: hoeveel wil jij iedere dag uitgeven?
  • Apparaat: is adverteren op mobiel wel of niet interessant?
  • Doelgroepen: je biedingen verhogen via remarketing?
  • Demografie: Je biedingen verhogen op vrouwen?
  • Biedstrategie: een automatische of handmatige biedstrategie?
  • Plaatsingen: waar wil jij jouw display campagnes weergeven?
  • Advertentieplanning: is een bepaalde tijd of dag relevant voor jou?

Google Ads advertentiegroepen instellingen

Waar je de campagnes kunt instellen op algemene niveaus, kun je met de advertentiegroepen juist zeer specifiek werken. Maak er dus vooral gebruik van!

  • Landingspagina: zorg ervoor dat je gebruiker altijd direct op de juiste pagina is;
  • Kwaliteitsscore: een verhoogde kwaliteitsscore zorgt voor een betere positie tegen minder kosten;
  • Uitsluiten: naar niet relevante zoekwoorden hoeft geen budget;
  • Advertenties: advertentieteksten zo relevant mogelijk maken.
  • Extensies: maak je advertenties zo rijk mogelijk;
  • Zoekwoorden: biedingen verhogen of juist verlagen op zoekwoord niveau.

Hopelijk hebben we jou een stap verder geholpen met jouw Google Ads structuur. Nogmaals, het is meestal maatwerk om de perfecte structuur op te zetten. Ben jij benieuwd wat onze Google Ads specialisten zouden doen om het resultaat uit jouw campagnes te verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op.