17
1 / Awareness

Bewustzijn creëren voor jouw merk

In de eerste fase van de klantreis leggen we de focus op bereik. We streven ernaar zoveel mogelijk mensen binnen jouw doelgroep te raken, zodat geen enkele potentiële klant onbenut blijft. Door meer mensen te informeren over jouw merk, stimuleren we acties zoals aankopen. Dit bereiken we met behulp van zoekmachine optimalisatie, social media advertenties en zoekmachine advertenties.
2 / Acquisition

De doelgroep naar de website leiden

Wordt de doelgroep bereikt? Dan is het essentieel dat ze ook op jouw website belanden. We implementeren een strategisch plan dat de doelgroep aanspreekt en hen verleidt tot een websitebezoek. De buyer persona's worden gebruikt om de doelgroep via zoekmachine optimalisatie, social media advertenties en zoekmachine advertenties aan te trekken.
3 / Activation

De doelgroep stimuleren tot de gewenste actie

Zodra je doelgroep op de website is, is het onze taak om hen te verleiden tot de gewenste actie. We richten de website optimaal in om de doelgroep te prikkelen tot actie. Hierbij helpen we bij het opzetten van de juiste landingspagina's, het optimaliseren van call-to-actions en het sturen van bezoekers naar de relevante pagina's. We zorgen ervoor dat de doelgroep overgaat tot aankoop door middel van het in kaart brengen van pijnpunten van de doelgroep.
4 / Revenu

De doelgroep verleiden tot aankoop

In deze fase streven we ernaar om de inkomstwaarde van jouw klanten te maximaliseren. We doen dit door gerichte verkoopcampagnes op te zetten, aanvullende producten te bieden en leads om te zetten in klanten. We streven altijd naar de ideale balans tussen advertentiekosten en inkomsten, om zo maximale winst voor jouw bedrijf te genereren.
5 / Retention

Van klanten loyale, terugkerende klanten maken

Een klant winnen is fantastisch, maar ze laten terugkeren is nog beter. Tijdens deze fase focussen we ons op het onderhouden van de relatie met de klant. Door middel van retargeting verhogen we de levenslange waarde van elke klant. Upselling en cross-selling spelen ook een rol in deze fase, via e-mailcampagnes, zoekmachineadvertenties en social media marketing.
6 / Referral

Klanten omtoveren tot fans van het merk

In de laatste fase van de klantreis werken we aan het creëren van merkfans. Als klanten fan zijn, bevelen ze jouw merk aan in hun eigen netwerk. Via een uitgekiende fanstrategie kunnen we bestaande klanten transformeren tot merkambassadeurs. Fans dragen bij aan een positief imago en laten vaak lovende reviews achter. In deze laatste fase gaan we actief op zoek naar reviews om het imago van jouw merk te versterken en potentiele klanten te overtuigen door de ervaringen van anderen.
7 / Online succes

De laatste stap naar meer leads

Nu je alle stappen naar online succes hebt doorlopen gaan we graag voor jou aan de slag. Maak vandaag nog een afspraak om samen met ons tot online succes te komen.