Display advertising van Google is te vergelijken met een drukke winkelstraat. Aan beide kanten zie je allerlei borden hangen waarop bedrijven hun merk proberen te promoten. Oftewel display advertising zijn de banners die je op zeer veel verschillende websites ziet. Het is een veel gebruikte methode, maar hij werkt dan ook nog steeds goed. In dit blog vertellen we je hoe Display advertising werkt en hoe jij het maximale eruit kan halen. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Snelmenu Display advertising

Wat zijn de voordelen van display advertising? 

 • Het is goed meetbaar: in Google Analytics en Ads kun je precies zien waar de kliks vandaan komen, wat je betaald hebt en hoe lang ze op je website blijven. 
 • Nieuwe doelgroep bereiken: Google biedt je meerdere specifieke doelgroepen aan om nieuwe mogelijke klanten te bereiken. 
 • Oude bezoekers bereiken: Door remarketing in te stellen, herinner je oude websitebezoekers om terug te komen naar jouw website. 
 • Bezochte producten: Heeft een klant een aantal producten gekeken op jouw website, maar niet gekocht? Via dynamische remarketing laat je producten op displays zien.
 • Websites en apps: Op een zeer groot aantal websites en apps is het mogelijk om jouw display advertenties weer te geven. Je kunt zelfs specifieke websites of apps targeten.

Waarvoor display advertising inzetten? 

 • Verkopen webshop: Door standaard display advertising en dynamische remarketing in te zetten, breng je je producten naar de gewenste doelgroep toe. 
 • Bekendheid merknaam: Doordat je gemakkelijk nieuwe doelgroepen kunt aanspreken, verhoog je je naamsbekendheid bij de juiste doelgroep. 
 • Merk visueel overbrengen: Heb jij een unieke huisstijl die jouw merk goed weergeeft? Het is sterk om deze terug te laten komen in je display advertising. 
 • Actie promoten: Heb jij een tijdelijke actie die je graag wil promoten? Focus je display advertising campagne volledig op die actie en zie de resultaten. 


Display advertising doelgroep

Hoe juiste doelgroep bereiken? 

Op het moment dat je een nieuwe display advertising campagne aanmaakt, moet je ook een doelgroep invullen. Door eerder gemaakte campagnes en jouw website  weet Google vaak al in welke branche je bevindt en geeft daarin relevante suggesties. Daarnaast zijn er nog tal van specifieke en algemene doelgroepen die je slechts hoeft aan te vinken om te targeten. Op deze manier je doelgroep bereiken is misschien wel iets te gemakkelijk in display advertising en daardoor zullen concurrenten dit ook al aan het doen zijn. Dus het is ook mogelijk om doelgroepen te combineren. Bijv. een doelgroep targeten van mensen die graag investeren en een manager positie hebben bij een bedrijf. De manager positie is een indicatie van een goed salaris en je wil graag de doelgroep aanspreken die openstaat voor investeren. 
De volgende stap is om demografisch de doelgroep specifieker te maken. De leeftijd en het geslacht is het beste bekend bij Google, dus hiervan kun je gemakkelijk gebruik maken. Om door te gaan met het voorbeeld van investeerders zoeken, begrijpen we goed dat je mannen wil targeten. Een andere gedachte zou kunnen zijn om de jongste mannen uit te sluiten aangezien zij nog niet genoeg geld verdienen om actief bezig te zijn met investeren. Op deze manier heb je doelgroep al een stuk specifieker gemaakt in display advertising. 

Display advertising demografie

Hoe display advertising optimaal inrichten?

Tijdens het opstarten van een display advertising campagne is het ten eerste belangrijk om jezelf af te vragen is in welke fase jouw doelgroep zich bevindt.

 •  See: Deze fase is voornamelijk op branding gericht en hierin laat je de USP’s zien van jouw bedrijf. De link gaat meestal naar de homepage.  
 • Think: In deze fase laat je een specifieke actie zien die gekoppeld is aan een landingspagina. 
 • Do: Nu laat je een tijdelijke actie of product met korting zien waarin de bezoeker besluit om over te gaan tot aankoop. 
 • Care: Nadat klanten een aankoop hebben gedaan bij je, blijf je stimuleren op herhaalaankopen of referrals. Laat nu nieuwe of bijpassende opties zien. 


Tijdens het maken van je display advertising campagne zie je drie grijze/ groene bolletjes rechtsboven. Het is belangrijk om alledrie die bolletjes helemaal groen te krijgen. Dit doe je door vijf afbeeldingen met logo te gebruiken, vijf koppen in te vullen, beschrijving bedrijf te geven, vijf omschrijvingen in te vullen en je bedrijfsnaam. Denk er goed over na wat jouw bedrijf of actie uniek maakt en waarom de consument nu op jouw banner moet klikken. Als dat niet duidelijk is voor jezelf, dan is dat voor jouw doelgroep ook niet duidelijk.   

Wat zijn de formaten van display advertising? 

 • Leaderbord: 728 x 90 pixels
 • Full banner: 468 x 60 pixels
 • Medium rectangle: 300 x 250 pixels
 • Large rectangle: 336 x 280 pixels
 • Skyscraper: 120 x 600 pixels
 • Brede skyscraper: 160 x 600 pixels
 • Half banner: 234 x 60 pixels
 • Button: 120 x 60 pixels


Display advertising inrichten

Andere vormen display advertising

– Rechtstreekse positie op grote websites inkopen

Deze vorm van display advertising is is relatief duur en vooral geschikt voor branding. Soms is het mogelijk om te targetten op verschillende doelgroepen. Let op! Dit kan risicovol zijn. Bij deze mogelijkheid heb je vaak de keuze, tegen een meerprijs, om een frequency cap in te stellen. Dit zorgt ervoor dat iemand je advertentie maar maximaal drie keer ziet in een bepaalde periode. Deze vorm komt het meest overeen met een advertentie in de krant. Je betaalt hier per 1000 vertoningen.

– Google Inhoudsnetwerk

Bij deze vorm betaal je per click/bezoekers op je website. Het is ook mogelijk om te targetten op websites, maar ook op relevantie en een combinatie daarvan! Er is ook een mogelijkheid om tekstadvertenties te gebruiken. Een tekstadvertentie heeft vaak een hogere doorklikratio en conversie dan een beeldadvertentie.

– Affiliate Marketing

Bij deze mogelijkheid van display adver heb je geen directe invloed op waar je banner staat. Je betaalt per resultaat of per lead en je hebt 30 dagen cookietijd.

– Onverkochte advertentieruimte

Dit gebeurt via uitgevers zoals msn of marktplaats, maar dit kan ook via externe partijen binnen specifieke websites. Je hebt geen direct zicht op waar de banners komen te staan.

Hopelijk hebben we je meer informatie kunnen geven over display advertising en hoe jij het maximale eruit kunt halen. Ben jij op zoek naar een sparringpartner om samen jouw display advertenties door te nemen. Neem dan contact op met de advertising specialisten van Extendure. Zij helpen dagelijks klanten om meer resultaat te behalen.