Wie op het internet zit komt er eigenlijk dagelijks onbewust mee in contact. We hebben het natuurlijk over display advertising, maar wat is display advertising nu precies? Het is begonnen toen bedrijven gingen adverteren op het internet. Toen werd dit nog gedaan met banners. Deze werden dan geplaatst op goed bezochte sites. Een banner is eigenlijk niks minder dan een plaatje dat bezoekers moet overhalen om te klikken naar een bepaalde website. De plaatjes vallen vaak op doordat ze bewegen of felle kleuren hebben. Vroeger gebeurde dit veel in de vorm van advertenties in media zoals kranten, tijdschriften, posters etc. Op het internet wordt je niet afgerekend op millimeters maar op het aantal vertoningen van je banner.

Hoe werkt display advertising!

Display advertising is eigenlijk een term waar meerdere vormen van online marketing onder vallen. Display wordt vaak ingezet voor mid- upperfunnel marketing met branding doelstellingen, maar ook in de lower funnel kan met display advertising gerichte remarketing campagnes worden opgezet die sales doelstellingen hebben. Doelstellingen die zich lenen voor deze vorm van adverteren zijn vooral voor het opbouwen/bevestigen van merkbekenheid en productinnovaties, maar ook voor verkoopgerichte activiteiten! Zoals ik net al aangaf is display advertising een term waar vele vormen van online marketing en dus ook verschillende advertentievormen onder vallen.
display advertising

De belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet voor je?

– Rechtstreekse positie op grote websites inkopen
Dit is relatief duur maar vooral geschikt voor branding. Soms is het mogelijk om te targetten op verschillende doelgroepen. Let op! Dit kan risicovol zijn. Bij deze mogelijkheid heb je vaak de keuze, tegen een meerprijs, om een frequency cap in te stellen. Dit zorgt ervoor dat iemand je advertentie maar maximaal drie keer ziet in een bepaalde periode. Deze vorm komt het meest overeen met een advertentie in de krant. Je betaalt hier per 1000 vertoningen.

– Google Inhoudsnetwerk
Bij deze vorm betaal je per click/bezoekers op je website. Het is ook mogelijk om te targetten op websites, maar ook op relevantie en een combinatie daarvan! Er is ook een mogelijkheid om tekstadvertenties te gebruiken. Een tekstadvertentie heeft vaak een hogere doorklikratio en conversie dan een beeldadvertentie.

– Affiliatemarketing
Bij deze mogelijkheid heb je geen directe invloed op waar je banner staat. Je betaalt per resultaat of per lead en je hebt 30 dagen cookietijd.

– Onverkochte advertentieruimte
Dit gebeurt via uitgevers zoals msn of marktplaats, maar dit kan ook via externe partijen binnen specifieke websites. Je hebt geen direct zicht op waar de banners komen te staan.

In principe is het mogelijk om met de bovenstaande mogelijkheden een mooi resultaat te behalen. Het is wel heel belangrijk dat je van te voren een doelstelling vastlegt. Probeer wat dingen uit en kijk dan wat het beste bij jou past. Of wil je display advertising inzetten, maar heb je simpelweg niet de tijd hier voor? Wij helpen je graag je met het opzetten van SEA campagnes.