Het nieuwe jaar is weer begonnen en nieuwe social media strategievan dit jaar is alweer in volle gang. Welke social media marketing trends zijn dit jaar relevanter dan ooit ? En hoe kun je deze nu optimaal benutten voor een goed resultaat? Een belangrijk onderdeel voor succes in deze markt is het als eerste erbij zijn. Lees hier alvast de 5 meest belovende social media marketing trends voor 2017 en wees je concurrenten te snel af!

1. Alle focus op mobiel!

Mobiele telefoons en social media zijn al jaren beste vrienden. 2017 is definitief het jaar dat alles via de mobiele telefoon gaat! Facebook en Twitter zitten momenteel op meer dan 85% mobiele gebruikers. Hiernaast zijn platformen zoals Snapchat en Instagram al jaren volledig mobiel gericht (Slim). Whatsapp is echter de koploper met dagelijks meer dan 7 miljoen gebruikers. Als je nu stil blijft zitten, dan is de strijd verloren…

2. Pinterest wordt het nieuwe Google Search platform

Het zoeken op internet verandert, zo gaat het steeds meer van woorden naar visuals. Het platform Pinterest is een voorbeeld van zo’n nieuwe zoekmachine. Het platvorm verwerkt plaatjes maar liefst 60.000 keer sneller dan teksten. Het zoeken wordt steeds meer social door het gebruik van afbeeldingen.

Pinterest is een tijdloze afbeeldingen zoekmachine waarbij goede content altijd zijn weg vindt naar de bezoeker. Als eenmaal een pin is geplaatst, dan blijft deze rondzweven en steeds weer nieuwe traffic genereren. Bovendien wordt op korte termijn adverteren via Pinterest een reële optie. Dit is een goed platvorm om je social media marketing budget aan te besteden. Hierover zijn wij zeer hoopvol.

3. Tijdelijke content

Live streaming komt en gaat, maar zal in 2017 eindelijk zijn weg gaan vinden bij social media marketeers over de hele wereld. Waar een aantal netwerken al het loodje hebben gelegd, hebben Snapchat, Facebook, Twitter en Instagram deze live video optie wel goed overgenomen, en met een reden. Deze platvormen zijn dankzij deze live video optie enorm gegroeid.

Ook de grote mediabedrijven en influencers streamen gebeurtenissen live via deze kanalen. Het social gehalte hiervan is erg groot. Laat dit jaar zien hoe het gaat op de werkvloer of achter de schermen. Geef Q&A uurtjes of doe een live productpresentatie.  Het is de ultieme webcare en zorgt voor een echte connectie met je volgers! Contentmarketing kan binnenkort niet meer zonder!

4. Augmented reality (Virtual reality)

Dit jaar gaat de social media marketing zijn virtuele kant verder belichten. Virtual reality brillen zijn te gebruiken bij haast elke smartphone. Dit maakt de technologie goedkoop en bereikbaar. Met een simpele kartonnen doos van Google en een mobiel, ben je klaar om te gaan. Het zal echter nog wel wat aanpassing vergen voordat het helemaal gebruiksvriendelijk wordt. Echter zal in dit jaar deze trend definitief doorbreken. Adverteerders staan al in de rij om alle nieuwe mogelijkheden uit te proberen.

Augmented reality is echter al helemaal geïntegreerd in het leven van miljoenen sinds de gigantische Pokémon Go hype van vorig jaar. Er zullen dit jaar in rap tempo nieuwe opties en platforms worden uitgerold die deze social media marketing trend extra kracht bijzetten.

5. Twitter wordt nieuwsfeed voor kleine groep

Twitter heeft de afgelopen jaren veel klappen gehad door de snelle ontwikkelingen van platformen zoals Instagram en Snapchat. 2017 is het jaar waarop Twitter definitief een social medium wordt voor een ‘selecte groep’. Journalisten en andere nieuwsfreaks zullen het medium blijven gebruiken om wereldgebeurtenissen en sportwedstrijden te volgen. Echter is het voor social media marketing niet meer het kanaal om je middelen en geld op in te zetten. Wie weet komt er nog een revival, maar daar hopen de aandeelhouders ook al jaren op zonder succes.

Extra social media marketing tips?

Neem dan contact op.