Een complete gids voor de 3 beste WordPress plugins welke je direct kunt gebruiken op je eigen website of webshop. Er zijn meer dan 42.000 WordPress plugins te vinden voor allerhande onderdelen van je website, maar welke kies je nu uit deze stapel? Om je op weg te helpen hebben we een gids voor de 3 beste WordPress plugins voor je website of webshop in 2016 gemaakt. We tonen je de echte musthaves van 2016.

Verschillende WordPress plugin types

Er zijn tal van WordPress plugin types die elk weer een andere functie hebben. Zo heb je onder andere plugins voor:

– Content
– Email marketing
– Snelheid optimalisatie
– SEO
– Social Media
– etc.

Een goede mix tussen verschillende WordPress plugins is belangrijker dan ooit tevoren. Je wilt natuurlijk niet te veel uitgeven aan plugins die maar weinig kunnen of simpelweg te duur zijn. Alleen de beste komen bovendrijven. Om je op weg te helpen hebben wij de 3 echte musthaves voor je.

De top 3 beste (gratis) WordPress Plugins voor bedrijven 2016

2. Woocommerce

WooCommerce is een ‘gratis’ eCommerce plugin die je de mogelijkheid biedt alles te verkopen op een gemakkelijke en professionele manier. Deze plugin is perfect gebouwd om naadloos te integreren met WordPress. WooCommerce is de favoriet van duizenden ondernemers over de hele wereld, omdat deze je controle geeft over al je belangrijke verkoop processen.

Deze WordPress plugin is onmisbaar voor ondernemers door open source

Momenteel draait WooCommerce op ongeveer 30% van alle online winkels, meer dan welk ander platform dan ook! Woocommerce is bovendien ‘gratis’, dat klinkt iedere ondernemer goed in de oren. Als je echter gaat groeien als bedrijf zijn er veel betaalde opties die erg interessant worden.

WooCommerece biedt bovendien uitgebreide betaalmogelijkheden plugins  en dedesign opties zijn uitgebreid en met veel ruimte voor personalisatie.WooCommerce is speciaal gebouwd voor ontwikkelaars door het open source platform. Zo kun je alle kanten op en kun je direct aansluiten bij de laatste ontwikkelingen.

2. Mailchimp

MailChimp is de nieuwsbrief service waarmee je gemakkelijk je e-mailcampagnes verstuurd naar een lijst van e-mail abonnees. MailChimp is gratis tot een aantal van 2000 abonnees. Mede hierdoor is Mailchimp favoriet bij veel bedrijven. De Mailchimp plugin is de brug tussen je WordPress website en je MailChimp account.

Je mailcampagnes extra sterk maken

De MailChimp plugin voor WordPress helpt je om gemakkelijk meer abonnees toe te voegen aan je MailChimp lijsten.  Je kunt je eigen formulieren maken en direct integreren op je website/webshop, alles van commentaar, contact- en kassaformulieren.

1. Yoast SEO

Yoast SEO WordPress

Yoast SEO is veruit de meest complete SEO WordPress plugin. Haast elke website of webshop heeft wel de Yoast SEO WordPress plugin. Ook wij maken gebruik van de plugin op onze website om deze te verbeteren. De Yoast SEO WordPress plugin is essentieel voor veel bedrijven over de hele wereld. Je kunt hiermee simpel de titel, meta description en meta zoekwoorden toe te voegen voor je berichten, pagina’s, en taxonomieën (tag, categorie, etc.).

De terechte WordPress plugin nummer 1

Deze nummer 1 WordPress SEO plugin toont zelfs een snippet preview, zo zie je precies hoe je content eruit zal zien wanneer het wordt gezocht in Google. Met deze plugin kun je alle kanten op met je website of blogpagina. Je past alles gemakkelijk aan en de plugin helpt je bovendien geen belangrijke SEO onderdelen over te slaan. Kortom schrijf je gewoon betere content die organisch goed gevonden wordt, zonder 100% in de materie te zitten.

Mocht je nog SEO gerelateerde vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op met een SEO Specialist van Extendure