Er zijn op dit moment meer dan 200 ranking factoren die meewegen bij je score in de Google zoekmachine. Zelfs de meest ervaren marketeers kunnen niet rekening houden met al deze SEO ranking factoren. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 10 zeer belangrijke SEO ranking factoren voor je op een rij gezet. Zijn deze punten in orde? Dan ben je al een heel eind.

Techniek op je site

Laadsnelheid van je pagina’s – Sneller, sneller, sneller. Hoe sneller je pagina laad, des te beter voor je SEO ranking. Zware afbeeldingen en grote mediabestenden zijn dus uit den boze, weg ermee. Vermijd hiernaast ook onnodige scripts en andere onnodige achtergrondprocessen die je site vertragen.

Wees altijd mobielvriendelijk – In ons blog kun je lezen dat mobiele telefoons en tablets de online markt aan het overnemen zijn. Een website die responsive is, dat is dus een must. Nee echt, je kunt niet meer zonder. Een mobielvriendelijk website is direct goed voor je SEO ranking factoren.techniek op website

Pagina optimalisatie

Geen duplicate content! – Maak je content altijd, maar dan ook altijd uniek en origineel. Zo ben je van toegevoegde waarde voor de lezer. Duplicate content verpest je SEO ranking score. Als je goed kijkt naar de Panda update van Google zie je de exacte richtlijnen hiervoor. Sterke en relevante content is naast goed voor je SEO ranking ook goed voor je bezoekers. Je geeft ze namelijk waardevolle content mee die echt uniek is en nieuw.

Keywordgebruik – Voordat je met schrijven begint heb je als het goed is al een onderwerp in je hoofd. Deel dit onderwerp op in een aantal focus keywords. Het is uitermate belangrijk voor je SEO Ranking dat je deze keywords in deze exacte volgorde terug laat komen in zowel je titel, meta-omschrijving, koppen als de tekst zelf.

TekstlengteEerder schreven we al over de ideale lengte van social media berichten. Hierbij was de tekst lengte zeker van belang voor je SEO. Er doen zich een hoop fabeltjes in de ronde als het gaat om de ideale tekstlengte voor teksten op je website. Meer dan 400 woorden? Minder dan 300 woorden? Het is allemaal onzin. Zowel een pagina van 3000 woorden als een pagina van 10 woorden worden beiden indexeert door Google. Het gaat niet om hoeveel je schrijft, maar om wat je schrijft. Richt je op de doelgroep die je wil benaderen. Welke zoekwoorden gebruiken ze? Wat willen ze weten? Willen ze snel antwoord of een uitgebreide uitleg? Zorg dat je tekst aanspreekt!

Goede titels en omschrijvingen – Titels en meta-omschrijvingen zijn zowel voor je SEO als voor je click-through-rate (CTR) belangrijk. Je hebt namelijk niks aan zichtbaarheid als mensen niet op je link klikken. Het is belangrijk dat je de exacte zoekwoorden (waar je op gevonden wil worden) vermeld in zowel de titel als de meta-omschrijving. Zorg er ook voor dat de titels en meta-omschrijving aanzetten tot actie, maar laat dit niet ten koste gaan van de relevantie, anders krijg je weer een hoge bounce rate.

H1, H2… – Veel mensen denken dat het genoeg is om de koppen boven je alinea’s dikgedrukt en wat groter te maken. Voor je SEO ranking is dit zinloos. Zorg dat je de koppen goed verdeeld in H1’s, H2’s, etc. Dit is de manier waarop een zoekmachine als Google ziet dat het om een kop gaat die belangrijk is. Vermeld ook zeker je keywords in deze koppen!google op desktop

Linkbuilding

Kwaliteit en relevantie – Vaak wordt gedacht dat de essentie van linkbuilding is om zo veel mogelijk andere websites naar jouw website te laten linken. Helaas is het lastiger dan alleen maar zo veel mogelijk links naar jouw website te leiden. De slimme jongens van Google hebben namelijk een hoop criteria waarop de linkende website wordt beoordeeld. De voornaamste criteria zijn de kwaliteit en de SEO ranking van de website die naar jouw website linkt. Maar Logischerwijs moeten beide websites wel aan elkaar gerelateerd zijn!

Links van verschillende domeinen – Voor een hogere SEO ranking door linkbuilding is het belangrijk dat de links van verschillende domeinen afkomen. Het is niet zo dat je op één website 20 links kan plaatsen en maar afwachten tot de SEO ranking verbeterd. Ook moeten de linkende websites zo veel mogelijk van verschillende servers afkomen. Google weet namelijk ook op welke server de linkende website staat. Hierdoor kan je dus ook niet zo maar nieuwe websites aanmaken die allemaal naar je hoofdwebsite linken. Hoe ouder het domein, hoe beter de link.

Gebruiksvriendelijkheid

Social media als SEO ranking factor – Social media likes en shares zijn van groot belang voor je SEO ranking. Het is de feedback van je fans, extreem waardevol dus. De algoritmes die de SEO ranking bepalen houden alleen rekening met social media links in bepaalde situaties. Net zoals bij paginalinks is de kwaliteit van de social media link cruciaal. Links van persoonlijke pagina’s hebben sowieso geen invloed op je SEO ranking, bedrijfspagina’s wel. Houdt je kanalen gevuld, want een continue link tussen social media en je website vindt

Meer tips of een beetje extra hulp?

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op